Over mij

Hi allemaal!

Ik ben Rachel van kessel – de Rond. Ik ben 33 jaar oud en ik woon in Tjerkgaast.
Ik was voorheen psychiatrisch verpleegkundige, maar sinds oktober 2021 werk ik volledig voor mijn eigen bedrijf ‘Natuurlijke haarverzorging’.
In de afgelopen jaren heb ik een enorme passie gekregen voor het verzorgen van haren op een natuurlijke manier waardoor ik uiteindelijk van mijn passie mijn werk heb kunnen maken!

Voorheen waste ik mijn haar om de dag of 1 keer in de 3 dagen met shampoo. Uiteindelijk merkte ik dat mijn haar alleen nog maar goed zat als ik het net had gewassen. Mijn haar werd steeds sneller vet en dit vond ik erg vervelend. Ik ben begonnen mijn wasbeurten uit te stellen en waste uiteindelijk mijn haar 1 keer in de week. 

Plotseling bemerkte ik dat ik schilfers kreeg. Ik weet nu dat dit dode huidcellen waren omdat ik een droge hoofdhuid had door de shampoo, maar toentertijd dacht ik dat dit roos was. Vandaar dat ik anti roos shampoo kocht en dit ging gebruiken. Super sterk en agressief natuurlijk. Mijn haar was enorm pluizig na het wassen, waardoor ik een dure leave-in conditioner kocht bij de kapper. Ook moest ik mousse en andere verstevigende haarproducten gebruiken om meer volume en krullen te creëren. Deze producten zorgden er weer voor dat mijn haar sneller vet werd en ik mijn haar al 1 keer in de 5 dagen moest wassen. Ik kwam in een soort vicieuze cirkel. Zonder de haarproducten was mijn haar een enorme pluizenbol, maar met de haarproducten moest ik mijn haar vaker wassen.

Doordat dit alles mij enorm frustreerde ben ik mij gaan inlezen op het internet over shampoo, over de ingrediënten van shampoo en wat het met je haar doet. Ik kwam erachter dat in al mijn haarproducten siliconen & parabenen zaten en in de shampoo sterk reinigende sulfaten.

Doordat de sulfaten zo intens reinigend zijn droogden deze mijn hoofdhuid uit en kreeg ik de schilfers. Ik was het helemaal ZAT! Deze producten hadden ze vroeger toch ook niet? Ik vroeg mij af hoe ze dit in andere landen doen. Ik wilde namelijk dat mijn haar er van nature mooi uit zag, goed in model zat, volume had en goed gevoed was.

Ik wilde meer krullen, zonder zoveel producten te moeten gebruiken en er elke maand geld aan te moeten uitgeven. Ook was ik erg nieuwsgierig hoe mijn natuurlijke haar zou zijn, zonder invloed van siliconen, parabenen en die intens reinigende sulfaten.
Dus ben ik, in augustus 2016, gestopt met alle commerciële shampoo’s en haarproducten overgestapt op puur natuurlijke producten.

Doordat ik zoveel had gelezen en had geleerd over natuurlijke haarverzorging, ben ik deze blog begonnen om mijn ervaringen en kennis met jullie te delen.

Eindelijk de krullen die ik zo lang wilde!
Zonder commerciële producten.