Kuurbehandeling & consult

‘Als je met je handen in je haar zit, ga dan naar Rachel. Zij heeft veel kennis en ervaring om je goed op de weg te helpen’ – Paulien –

Wil jij graag starten met de No-shampoo methode maar weet je niet waar je moet beginnen of hoe? Heb je geen zin of niet voldoende geld om veel verschillende natuurlijke haarkruiden/producten te kopen en uit te proberen? Of heb je onlangs je haar geverfd, gebleekt of veel hitte op je haar gebruikt en kan je haar wel een herstellende kuurbehandeling gebruiken? Kom dan bij mij langs!

Doordat ik enorm veel liefde en passie heb voor natuurlijke haarverzorging en de laatste jaren zoveel heb geleerd, zelf heb uitgeprobeerd en ervaring heb opgedaan, heb ik ervoor gekozen om deze kennis niet alleen via mijn blog met jullie te delen, maar ook de optie te creëren om gericht advies op maat te geven. Je bent welkom in mijn salon bij mij thuis voor een consult, een kuurbehandeling met consult, een plantenkleuring of (krullen) knippen.

Consult

Tijdens een consult zal ik je haar op twee manieren testen, de dikte en dichtheid bepalen, je hoofdhuid bekijken, advies geven rondom de curly girl methode & de no-shampoo methode en specifiek naar jouw wensen luisteren. Jouw wensen zijn voor mij het belangrijkst! Vanuit de testen en de conditie van jouw haar weet ik direct wat je haar nodig heeft en zal ik mijn advies en mijn tips met je delen.
Een online consult is ook mogelijk via Zoom of een andere video chat. Een online consult hoeft niet op één van de onderstaande beschikbare dagen maar plannen we samen in op een dag en tijdstip die ons beide schikt.

Kuurbehandeling

Onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie zal ik je haar diep voeden door middel van een natuurlijke kuurbehandeling. Deze zal ik speciaal voor jou klaar maken en op je haar aanbrengen zodat je met een flinke boost voor je haar de deur uit gaat. De kuurbehandelingen zijn altijd op maat gemaakt, gericht op wat jouw haar op dat moment nodig heeft. Een kuurbehandeling is altijd inclusief een consult en duurt ongeveer 1,5 uur. Je hebt hierbij keuze uit diverse ayurvedische haarkruiden, een algen masker en verschillende natuurlijke vochtinbrengende of herstellende toevoegingen.
Let op: Aanvraag van het algen masker moet altijd 2 dagen vooraf aangegeven worden ivm bereiding van het masker.

Bij alle kuurbehandelingen zal de Heat Cap gebruikt worden. Door de warmte van deze Heat Cap gaan de haarschubben van je haar open staan en kan het haarmasker goed in je haar trekken en je haar diep voeden. Deze methode wordt ‘deep conditioning’ genoemd.

Als je langs komt voor een kuurbehandeling is het belangrijk dat er geen siliconen meer in je haar zitten. Was deze vooraf uit je haar met een clarifying shampoo.

Weet je niet welke kuurbehandeling voor jou haar de beste is of heb je vragen? Mail of bel mij op het onderstaande telefoonnummer en dan bespreken we welke afspraak het beste bij jou past.

Shampoo bijvullen?

Sinds april 2023 hebben wij in de salon een refill station voor de shampoo & conditioner van Mas Newen. Neem je lege flesje mee en vul deze weer bij. Beter voor het milieu en voor je portemonnee. Je ontvangt €2,50 korting op de prijs van een nieuwe gevulde fles.

Werkdagen

3 a 4 dagen in de week ben ik beschikbaar voor de kuurbehandelingen, consulten, plantaardig kleuren en het (krullen) knippen. Ik werk vast op maandag, dinsdag en vrijdag en om het weekend op zaterdag.

Locatie: Tjerkgaast

Afspraak inplannen.

Je kunt je afspraak hier inplannen.

Annuleringen

Natuurlijke Haarverzorging is een kleine salon. Ik werk alleen op afspraak, hierdoor is het voor mij erg lastig om last minute annuleringen op te vullen. Ik hoor het daardoor graag 48 uur vooraf of je de afspraak wilt annuleren of verzetten. Hierdoor geef je mij de tijd om de afspraak door te geven aan een ander. Als je toch binnen 48 uur een afspraak van minimaal een uur annuleert ben ik genoodzaakt je een betaalverzoek te sturen voor een deel van de kosten. Ik hoop dat je mij en mijn tijd hierin respecteert. Mijn tijd is kostbaar en ik neem aan die van jou ook.

‘Van een behandeling bij Rachel knap je net zo op als van een middag shoppen, een lekkere massage of een bezoek aan de schoonheidsspecialist’ – Marjolein-


Consult (half uur)

€25,-

Dichtheid en dikte van het haar beoordelen, elasticiteit test, porositeit test, hoofdhuid bekijken, advies curly girl & no-shampoo methode, vragen beantwoorden.


Algen kuurbehandeling

€85,-

Diep voedend en herstellend algen haarmasker met gebruik van Iers mos.
Het algen masker wordt koud op de hoofdhuid en haren aangebracht. Hierna wordt je haar afgedekt en krijg je een lekkere heat cap op.
Algen zijn een natuurlijke traktatie voor je haren. De carrageen algen bevatten meer dan 20 verschillende aminozuren die helpen bij de opbouw van de proteines in je haar. Een effectieve en eiwitrijke behandeling die je haar versterkt, steviger en voller maken.
Erg fijn voor mensen met poreus haar die graag wat meer stevigheid in het haar willen.


Inclusief: Consult, hoofdhuid massage, algen masker, leave in met lijnzaad gel, aloë vera gel of haver gel


Deluxe kuurbehandeling
(Proteïne en/of intens vochtinbrengend)

€85,-

Bij de deluxe kuurbehandeling heb je keuze uit diverse ayurvedische haarkruiden en diverse gehydrolyseerde proteïnes en/of extra vochtinbrengende toevoegingen. De deluxe kuurbehandeling is speciaal fijn als je droog of beschadigd haar hebt en als je haar wel iets extra’s kan gebruiken.

Keuze uit diverse ayurvedische haarkruiden die je haar versterken, de haargroei stimuleren, volheid en stevigheid bieden, de hoofdhuid herstellen/genezen en de punten weer laten glanzen.

Consult, hoofdhuid massage, ayurvedisch haarmasker + extra proteïne (keratine/tarwe/zijde) en/of intens vochtinbrengende toevoegingen.
evt. extra honing, provitamine B5, oranjebloesem water, immortelle hydrolaat, glycerine, gehydrolyseerde proteïne en/of extra olie.
Leave in met lijnzaad gel, aloë vera gel of haver gel.

Gehydrolyseerde proteïne heeft een herstellende werking voor geverfd, gebleekt of beschadigd haar door hitte. De proteïne zal aan een natuurlijk haarmasker toegevoegd worden. 

De keratine bevat parabenen! De tarwe en zijde proteïne niet!
Parabenen gaan weer uit je haar als het haarmasker is uitgespoeld


Basic kuurbehandeling

€80,-

De basic kuurbehandeling is een fijne behandeling zonder extra herstellende of vochtinbrengende toevoegingen.

Consult, hoofdhuid massage, ayurvedische haarmasker (keuze uit diverse ayurvedische haarkruiden)
evt. extra honing toegevoegd
Leave in met lijnzaad gel, aloë vera gel of haver gel.


Toeslag

€5 a 10,-

Voor erg lang of dik haar vraag ik een toeslag van 5 of 10 euro. Dit is afhankelijk van de lengte en dikte van je haar.


Ik ben niet vies van vet haar. Dus komt gerust wanneer het weer tijd is om je haar te wassen.

‘Wow! Ik ben onder de indruk! Eindelijk ken ik mijn haar eigenschappen! Eindelijk weet ik wat mijn haar nodig heeft’ – Marion-