Plantaardige kleuring

Wil jij je haren kleuren maar ook glanzend en gezond haar?

Dat kan! Ontdek de wereld van plantaardige kleuring!
Plantaardige kleuring is gezond voor het haar, duurzaam en het is grijs dekkend!

Als je spreekt over plantaardige kleuring, spreek je over natuurlijke planten poeders die je haar op een natuurlijke manier kleuren. Denk hierbij aan een combinatie van henna, indigo, cassia, amla, walnoten poeder en ga zo maar door. Helemaal afgesteld op jouw wensen en jouw haarkleur. Deze natuurlijke plantenpoeders kleuren je haar op een hele milde natuurlijke manier zonder je haar te beschadigen.

Plantaardige kleuring is anders dan chemische kleuring

Ten eerste kun je met plantaardige kleuring niet van donker bruin naar blond gaan. Plantaardige kleuring ligt heel dichtbij je eigen haarkleur. Het resultaat is altijd afhankelijk van je eigen tint, de kleurkeuze en de inwerktijd. Je eigen kleur is altijd de basis voor de nieuwe kleur. Het mooie van plantaardig kleuren is dat de haarkleur die je van nature hebt, dieper en warmer wordt. En er komt geen chemie aan te pas!

In tegenstelling tot chemische kleuring, beschadigd plantaardige kleuring je haar niet. Plantaardige kleuring legt een laagje om het haar en vult eventuele oneffenheden en porositeit in je haar op. Het verstikt niet het haar. Wees daar niet bang voor. Je haar kan nog steeds ademen en voeding opnemen.

Chemische kleuring werkt echter anders. Dit dringt echt binnen in je haar en maakt de proteïne delen in je haar stuk. Hierdoor wordt je haar droger, kwetsbaarder, breekbaarder en kan het uiteindelijk ook minder goed voeding vast houden. Met als gevolg, droog, poreus en breekbaar haar wat ook snel gespleten haarpunten krijgt.

Plantaardige kleuring bevat juist weer veel proteïne! Hierdoor wordt je haar sterker, steviger en zal het minder snel afbreken. Zeg maar gedag tegen droog poreus en breekbaar haar, en hallo tegen sterk, gezond en glanzend haar!

De voordelen van plantaardige kleuring

 • Maakt het haar levendig en stralend zonder bijeffecten
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Vermindert haarverlies, het haar wordt vitaler
 • Geschikt voor mensen met huidziekten
 • Dekt grijs haar en voorkomt roos
 • Veilig voor zwangere vrouwen
 • Veilig voor mensen die een chemokuur ondergaan
 • Geen schadelijke stoffen op de huid of in het lichaam
 • Verbetert de structuur en conditie van het haar
 • Geen jeuk tijdens het aanbrengen en intrekken van de kleuring
 • Legt een laagje om je haar heen en beschermt daardoor tegen UV-straling
 • Geeft een natuurlijk effect
 • De uitgroei heeft een zacht verloop
 • Niet schadelijk voor het milieu

Good to know

Plantaardig kleuren is grijs dekkend, maar het kan ook zijn dat het niet alle grijze haren pakt. Hierdoor heb je een mooiere natuurlijke look, en niet een enorme uitgroei (grijze balk) zoals je hebt met chemische kleuring.
Plantaardige kleuring moet stapelen. Hierdoor zal de kleur iedere keer beter pakken als je je haren weer plantaardig kleurt.

Als je volledig grijs bent kan het zijn dat je grijze haren in het begin groen zijn. Schrik hier niet van! De kleurpigmenten in de plantaardige kleuring zullen binnen 48 uur ontwikkelen wanneer het in aanraking komt met zuurstof en zonlicht. Soms zelfs binnen enkele uren na de kleuring zal de kleur volledig ontwikkelt zijn en zal je de ware diepe kleur van de kleuring tevoorschijn zien komen.

De plantenkleuring kan gewoon over chemisch geverfd haar heen. Het maakt niet uit of je nog highlights of balayage in je haar hebt. Dit geeft juist een mooi effect.
Als je pure plantenkleuring gebruikt, en dan bedoel ik echt pure, biologische, goede kwaliteit plantenkleuring, dan kan je hierna ook weer chemisch verven. Als je dat nog wilt.

Lees meer over plantaardige kleuring in deze blog.

Laat mij je helpen om op een duurzame manier weer prachtig glanzend haar te krijgen. Maak een afspraak voor een kuurbehandeling of een plantaardige kleuring.

Plantaardige kleuring in de salon duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. De inwerktijd is afhankelijk van wat voor soort kleuring je boekt, maar zal altijd minimaal driekwartier zijn. Neem een boek, tijdschrift, muziek of podcast mee om jezelf te vermaken in deze periode.

Niet vast aan een merk, maar maatwerk

Er zijn verschillende natuur kappers die werken met een bepaald merk voor de plantaardige kleuring. De kleuring is dan al gemixt met de juiste verhoudingen voor de juiste kleur. Ik heb geleerd om zelf de planten poeders te mixen. Zo kan ik deze precies aanpassen op de kleur die jij wilt en die bij jouw haar past.

Afspraak maken

3 a 4 dagen in de week ben ik beschikbaar voor plantaardige kleuringen, kuurbehandelingen, consulten en het krullen knippen. Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag en om het weekend op zaterdag.

Je kunt je afspraak hier inplannen.

Annuleringen

Natuurlijke Haarverzorging is een kleine salon. Ik werk alleen op afspraak, hierdoor is het voor mij erg lastig om last minute annuleringen op te vullen. Ik hoor het daardoor graag 48 uur vooraf of je de afspraak wilt annuleren of verzetten. Hierdoor geef je mij de tijd om de afspraak door te geven aan een ander. Als je toch binnen 48 uur een afspraak van minimaal een uur annuleert ben ik genoodzaakt je een betaalverzoek te sturen voor een deel van de kosten. Ik hoop dat je mij en mijn tijd hierin respecteert. Mijn tijd is kostbaar en ik neem aan die van jou ook.


Plantaardige enkele kleuring, 135 minuten

€95,-

Een enkele kleuring, hele haar, is geschikt als je een klein beetje grijze haren hebt en/of jij je huidige kleur wilt opfrissen.


Plantaardige dubbele kleuring, 150 minuten

€120,-

Een dubbele kleuring is noodzakelijk als je voor 80% of volledig grijs bent.
Een dubbele kleuring houdt in dat je haren eigenlijk 2 keer gekleurd worden. Dit is noodzakelijk als je voor 80% tot 100% grijs bent.
De eerste kleuring zorgt ervoor dat de grijze haren kleur krijgen. Deze eerste kleuring heeft een inwerktijd van ongeveer 15 minuten. Hierna wordt het haar uitgespoeld en dan komt de tweede kleuring


Plantaardige kleuring uitgroei, 135 minuten

€85,-

Een dubbele of enkele kleuring voor alleen de uitgroei.


Toevoeging: Plantaardige spoeling

€10,-

Een plantaardige spoeling kan toegepast worden op de lengtes om de kleur hiervan even kort op te frissen. Dit is optioneel als je de uitgroei laat kleuren en graag wilt dat de lengtes van je haar er ook nog mooi bij passen.


Een plantaardige kleuring kan ook in combinatie met het krullen knippen.
Lees hier meer over.

Zullen we samen aan de slag gaan voor gezond en glanzend haar?