Op een natuurlijke manier je haren kleuren

Verf jij momenteel je haren met een chemische kleuring? Verf uit een pakje of bij de kapper? Maar ben jij eigenlijk klaar met die ammoniak lucht, dat de kleur verbleekt door de zon, je haar steeds droger en droger wordt of dat je een enorme grijze balk van de uitgroei hebt? Kortom, ben jij klaar voor iets anders? Iets nieuws?
Wil jij je haar kleuren EN gezond en glanzend haar? Dan is deze blog voor jou! Stap samen met mij in de wereld van plantaardige kleuring!

Plantaardige kleuring is namelijk gezond voor het haar, duurzaam en het is grijs dekkend! Geïnteresseerd? Lees dan snel verder..

Als je spreekt over plantaardige kleuring, spreek je over natuurlijke planten poeders die je haar op een natuurlijke manier kleuren. Denk hierbij aan een combinatie van henna, indigo, cassia, amla, walnoten poeder etc. Helemaal afgesteld op jouw wensen en jouw haarkleur. Deze natuurlijke plantenpoeders kleuren je haar op een hele milde natuurlijke manier zonder je haar te beschadigen.

Niet alleen rood

Nu hoor ik je bijna denken: Henna? Wordt mijn haar dan niet rood?
Nee, plantaardige kleuring betekent niet alleen rood. Met plantaardige kleuring kan je alles tussen blond, rood en bruin haar kleuren. Als je alleen henna zou gebruiken zou je inderdaad rood krijgen. Maar als je henna combineert met de andere plantenpoeders krijg je tinten van lichtblond tot donker bruin.

Je kunt geen roze, paars, groen of blauw haar krijgen met plantenkleuring. Maar dat is juist ook de bedoeling. Plantaardige kleuring is een natuurlijke kleuring waarbij je natuurlijke tinten kunt creëren die bij jouw passen.

Plantaardige kleuring is anders dan chemische kleuring

Ten eerste kun je met plantaardige kleuring niet van (donker) bruin naar blond gaan. Blonde plukjes kan dus niet met plantaardig kleuren. Dit kan alleen met chemische verf. Plantaardige kleuring bevat namelijk geen waterstofperoxide. Hierdoor kan het je haar niet bleken of lichter maken dan dat het daadwerkelijk is. Plantaardige kleuring ligt heel dichtbij je eigen haarkleur. Het resultaat is altijd afhankelijk van je eigen tint, de kleurkeuze en de inwerktijd. Je eigen haarkleur is altijd de basis voor de nieuwe kleur. Het mooie van plantaardig kleuren is dat de haarkleur die je van nature hebt, dieper en warmer wordt. En er komt totaal geen chemie aan te pas. En DAT merk je ook daadwerkelijk aan je haar!

In tegenstelling tot chemische kleuring, beschadigd plantaardige kleuring je haar niet. Plantaardige kleuring legt een laagje om het haar en vult eventuele oneffenheden en porositeit in je haar op. Het verstikt niet het haar. Wees daar niet bang voor. Je haar kan nog steeds ademen en voeding opnemen.

Chemische kleuring werkt echter anders. Dit dringt echt binnen in je haar en maakt de proteïne delen in je haar stuk. Hierdoor wordt je haar droger, kwetsbaarder, breekbaarder en kan het uiteindelijk ook minder goed voeding vast houden. Met als gevolg, droog, poreus en breekbaar haar wat ook snel gespleten haarpunten krijgt.

Plantaardige kleuring bevat juist weer veel proteïne! Hierdoor wordt je haar sterker, steviger en zal het minder snel afbreken. Zeg maar gedag tegen droog, poreus en breekbaar haar, en hallo tegen sterk, gezond en glanzend haar!

De voordelen van plantaardige kleuring

 • Maakt het haar levendig en stralend zonder bijeffecten
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Vermindert haarverlies, het haar wordt vitaler
 • Geschikt voor mensen met huidziekten
 • Dekt grijs haar een voorkomt roos
 • Veilig voor zwangere vrouwen
 • Veilig voor mensen die een chemokuur ondergaan
 • Geen schadelijke stoffen op de huid of in het lichaam
 • Verbetert de structuur en conditie van het haar
 • Geen jeuk tijdens het aanbrengen en intrekken van de kleuring
 • Legt een laagje om je haar heen en beschermt daardoor tegen UV-straling
 • Geeft een natuurlijk effect
 • De uitgroei heeft een zacht verloop
 • Niet schadelijk voor het milieu

Good to know

Plantaardig kleuren is grijs dekkend, maar het kan ook zijn dat het niet alle grijze haren pakt. Hierdoor heb je een mooiere natuurlijke look, en niet een enorme uitgroei (grijze balk) zoals je hebt met chemische kleuring.
Plantaardige kleuring moet stapelen. Hierdoor zal de kleur iedere keer beter pakken als je je haren weer plantaardig kleurt.

De plantenkleuring kan gewoon over chemisch geverfd haar heen. Het maakt niet uit of je nog highlights of balayage in je haar hebt. Dit geeft juist een mooi effect.
Als je pure plantenkleuring gebruikt, en dan bedoel ik echt pure, biologische, goede kwaliteit plantenkleuring, dan kan je hierna ook weer chemisch verven. Als je dat nog wilt 😉
Kies daardoor altijd voor goede kwaliteit plantenpoeders zoals de voorbeelden die hieronder beschreven staan.

De kleur van plantenkleuring blijft in principe net zo goed en net zo lang zitten als de chemische kleuring. Door middel van zuurstof en zonlicht wordt de kleur alleen maar intenser en mooier. Verderop in deze blog volgen tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je langer van de kleur kunt genieten.

Thuis of in de salon?

Ik raadt altijd aan om de eerste keer in de salon je haar plantaardig te laten kleuren. Dit omdat de kapper je dan uitleg kan geven, kan kijken naar je haar en advies kan geven welke kleur bij jouw haar past. Misschien zal er een overgangsfase zijn als je van chemische kleuring overstapt naar plantaardige kleuring. Ieder haar is immers weer anders en de kapper kan je daar verder mee helpen en diverse dingen over uitleggen.

Plantaardige kleuring in de salon duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De inwerktijd is afhankelijk van wat voor soort kleuring je boekt, maar zal altijd minimaal driekwartier tot een uur zijn. Neem een boek, tijdschrift, muziek of podcast mee om jezelf te vermaken in deze periode.

Wil je toch lekker zelf aan de slag? Dat kan! Er zijn verschillende natuurlijke merken die plantaardige kleuring in losse zakjes & ook kant en klare plantaardige kleuring verkopen. Overal zit een beschrijving bij zodat jij precies weet wat je moet doen. Inwerktijd thuis zal in principe hetzelfde zijn als in de salon.

De volgende merken zijn veilig om te gebruiken

 • Louland.nl; verkoopt losse poeders. Henna, Indigo en Cassia. Deze losse poeders moet je zelf mixen en aanmaken tot de juiste kleur. Lees hier meer hierover.
 • Natuurlijke Haarverzorging; In mijn webshop vind je ook de losse poeders: Henna, Indigo en Cassia. Je kunt hiermee zelf je eigen natuurlijke kleuring maken.
 • khadi; verkoopt kant en klare pure gemixte poeder. Deze moet je alleen nog zelf aanmaken volgens instructie.
 • It’s pure organic; verkoopt kant en klare pure gemixte poeder. Deze moet je alleen nog zelf aanmaken volgens instructie.
 • Cultivators: verkoopt kant en klare pure gemixte poeder. Deze moet je alleen nog zelf aanmaken volgens instructie.
 • Henna brownies; verkoopt kant en klare plantaardige kleuring in een brownie vorm. Je moet deze raspen en mengen met lauw/heet water tot een pasta. Let op: De henna brownies bevatten heel veel shea boter. Deze kunnen je haar erg vet maken. Dit kan je erg moeilijk uit je haar wassen met een natuurlijke shampoo of puur natuurlijke producten.
 • Logona naturkosmetik; verkoopt kant en klare plantaardige haarkleuring in een tube. Is vergelijkbaar als chemische kleuring uit een pakje, maar dan op een natuurlijke manier.

Tip: Doe oude kleding aan, gebruik oude donkere handdoeken en gebruik handschoenen! Ook de plantaardige kleuring kan je kleding en eventueel handdoeken verkleuren.

Aan de slag!

Als je graag zelf aan de slag wil gaan met plantaardige kleuring heb ik hier een aantal tips en adviezen voor je.

Op gewassen of ongewassen haar?
In principe kan de plantaardige kleuring op gewassen en ook ongewassen haar aangebracht worden. Belangrijk is dat er geen stylingsproducten en zeker geen siliconen in je haar zitten. Als jij alleen maar clean producten gebruikt voor je haar zit je sowieso veilig. De plantaardige kleuring maakt je haar ook schoon. Henna bevat namelijk ook reinigende eigenschappen.

Droog of nat haar?
Breng de plantaardige kleuring aan op vochtig/handdoek droog haar.

Eenmalig aanbrengen of dubbele kleuring?
Als je voor 80, 90 of 100% grijs bent zul je dubbel moeten kleuren. Als je nog niet grijs bent of enkele grijze haren hebt is eenmalig aanbrengen, laten intrekken, en uitspoelen voldoende.

Dubbele kleuring?
Dubbele kleuring betekent dat je dezelfde kleuring 2x aanbrengt op je haar. Dit is essentieel als je vele grijze haren hebt. Grijs haar heeft namelijk geen pigment meer en dit moet deze eerst krijgen door middel van de eerste kleuring.
Breng de eerste kleuring aan (op je gehele haar of alleen de uitgroei) en laat dit vervolgens 15 minuten intrekken. Spoel hierna grondig de kleuring uit. Droog je haar lichtelijk, maak de tweede portie plantaardige kleuring klaar en breng deze weer aan (op je gehele haar of alleen de uitgroei) en je laat deze vervolgens 60 minuten intrekken. Hierna weer grondig spoelen.

Groen?
Als je voor 80%, 90% of volledig grijs bent kan het zijn dat je grijze haren in het begin groen zijn. Schrik hier niet van! De kleurpigmenten in de plantaardige kleuring zullen binnen 48 uur ontwikkelen wanneer het in aanraking komt met zuurstof en zonlicht. Soms zelfs binnen enkele uren na de kleuring zal de kleur volledig ontwikkelt zijn en zal je de ware diepe kleur van de kleuring tevoorschijn zien komen.
Houdt hier rekening mee wanneer je de plantenkleuring doet. Plan het kleuren van je haar niet op de dag zelf of de dag voordat je een feestje of een belangrijke afspraak hebt. Plan het liever een aantal dagen daarvoor.

Wassen?
Na de plantaardige kleuring mag je 48 uur je haar niet wassen. Dit omdat de kleuring zich in deze periode nog ontwikkeld en steeds mooier en intenser wordt.

Kleur vervaagt?
Om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk kan genieten van je nieuwe haarkleur is het belangrijk dat je zoveel mogelijk PH neutrale producten gebruikt.
Ook al ben ik een enorme fan van natuurlijke zepen, het gebruik hiervan is niet gunstig als je plantaardig kleurt. De PH waarde van een natuurlijke zeep is namelijk hoger dan je haar zelf. Dit sluit je weer door een zure naspoeling te gebruiken. Maar het steeds open en dicht gaan van de haarschubben zorgt ervoor dat de kleur van je plantenkleuring sneller kan vervagen. Hierdoor is het handiger als je een PH neutrale low-poo shampoo, shampoo bar of puur natuurlijke producten gebruikt. De ayurvedische haarkruiden, ei, roggemeel, kikkerwtenmeel etc zou wel kunnen. Je kunt zelfs aan je ayurvedische haarkruiden mix iedere keer als je je haar wast een klein beetje plantenkleuring mengsel kunnen toevoegen om de kleur te onderhouden.

Groen uitgeslagen?
Soms kan het zo zijn dat de kleur van je plantenkleuring groen uitslaat door teveel zonlicht, het zwembad of de zee. En zelfs als je dan weer een kleuring op je haar zet, dit niet de groene gloed uit je haar haalt. Help? Wat te doen?
Als je kijkt naar het kleurenwiel staat rood tegenover groen. Dus om groen uit je haar te halen zou je er rood op moeten zetten. Je zou dus eventueel ketchup of tomatenpuree op je haar kunnen aanbrengen als masker, dit een uur laten zitten en dan grondig spoelen.
Side note: Ik heb deze tip van een natuur kapper die ik ken. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan. Laat je het mij weten als je deze tip hebt uitgeprobeerd en wat het resultaat is?

Droog/ stug/ touwig haar?
Zoals ik hierboven al beschreef bevat plantaardige kleuring veel proteïne. Teveel proteïne kan je haar droog, stug en/of touwig maken. Dit is fijn als je fijn, dun, breekbaar haar hebt. Hierdoor wordt je haar dikker, sterker en krijgt het meer volume, body en structuur. Maar niet wanneer je al dik, droog, stug haar hebt, dan wordt het nog dikker, stugger en krijgt het nog meer structuur.
Gelukkig is dit alles gemakkelijk op te lossen als je je haar in balans houdt. Je haar bestaat namelijk uit proteïne en vocht. Teveel proteïne in je haar hef je op door je haar meer te hydrateren. Probeer dit in balans te houden en dan blijft je haar zacht en glanzend.
Tips:

 • Gebruik proteïne vrije producten tijdens je wasbeurt en tussen de wasbeurten door
 • Gebruik altijd een leave in! Kies voor een proteine vrije leave in of gebruik lekker veel lijnzaad gel of aloë vera gel op de lengtes van je haar na de kleuring en na iedere wasbeurt.
 • Gebruik iedere 3 a 4 weken een hydraterend haarmasker zonder proteïne.

Kies je voor een merk of maatwerk?

Toch liever naar een natuur kapper voor de plantaardige kleuring? Er zijn gelukkig steeds meer kappers die overstappen naar plantaardige kleuring. Maar niet iedere natuur kapper werkt op dezelfde manier. Er zijn verschillende natuur kappers die werken met een bepaald merk voor de plantaardige kleuring en je hebt natuur kappers die de poeders zelf mixen en een kleuring op maat maken.

Wanneer een natuurkapper een merk gebruikt, is de kleuring al gemixt met de juiste verhoudingen voor de juiste kleur. Voorbeelden hiervan zijn bv Oliebe, hairborist, Terre du Bonheur en rudolph en Co.

Er zijn ook een aantal kappers die zelf de planten poeders mixen. Dit noem ik maatwerk. Zij kijken naar jouw haar, jouw haarkleur, jouw wensen en welke plantenkleuring daar dan bij past. Heleen van Saucha kapper uit Nijmegen doet dit bijvoorbeeld.

Ik heb zelf ervoor gekozen om het kleuren met planten poeders te leren van Heleen. Ik wilde graag leren hoe je verschillende kleuren kan creëren door zelf de poeders te mixen. Maatwerk dus. Zo kan ik de plantaardige kleuring precies aanpassen op de kleur die jij wilt en die bij jouw haar past.

Op zoek naar een natuur kapper in de buurt? Mijn tip: Google ‘natuur kapper (plaatsnaam)’ en kijk heel erg goed op de website. Bij vragen, bel ze op. Vraag of ze plantaardige kleuring gebruiken. Of ze echt de planten poeders gebruiken of misschien toch een chemische kant en klare verf die iets minder schadelijk is. Wees kritisch en let goed op!

Wil jij ook overstappen op plantaardige kleuring? Boek dan nu een afspraak in bij mij zodat ook jij over kan stappen naar een gezonde manier van haren kleuren. Lees meer hier.

Kleur jij je haren momenteel met chemische verf of ben je groen bezig met plantaardige kleuring? Ik lees graag jullie ervaringen hieronder.

Heb je tips of vragen over deze blog? Laat het mij hieronder weten.

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

26 antwoorden op “Op een natuurlijke manier je haren kleuren”

 1. Hallo Rachel, ik ben blij met de plantaardige kleuring maar hoe gaat dat in het vervolg? Moet ik iedere paar weken mijn grijze uitgroei met dubbele kleuring bijhouden of is dan enkele kleuring voldoende?

  1. Hi Phily,

   Een grijze uitgroei moet je altijd kleuren door middel van een dubbele kleuring. Grijs haar heeft namelijk geen pigment.

   Groetjes Rachel

 2. Hoi Rachel,

  Ik verf mijn haar al een paar jaar met It’s pure organics. Fijn dat die verf ook in jouw lijstje voorkomt. Ik verf alleen mijn grijze uitgroei om de paar weken en dat doe ik tweemaal achter elkaar. De structuur van mijn haar is enorm vooruit gegaan, nadat ik gestopt ben met chemische haarkleuring. Ik wil ook nooit meer terug.
  Wat ik wel lastig vind, is de egaliteit van het kleuren. Als ik de uitgroei tweemaal gedaan heb, is het grijsdekkend, maar het blijft altijd wat lichter dan de rest van mijn haar. Ik weet niet goed hoe ik dat op kan lossen. Misschien heb jij nog tips?

  Groeten Erna

  1. Hi Erna,

   Hoe langer je de kleur in laat trekken, hoe donkerder deze wordt. Dus dan zou je de uitgroei alleen langer moeten laten intrekken.
   Pak je altijd ook de hele lengte mee of alleen de uitgroei? Want plantenkleuring stapelt ook. dus hoe vaker je de lengtes mee pakt, hoe donkerder deze ook weer wordt.

   Groetjes Rachel

 3. Hi Rachel,

  Ik lees overal dat je henna niet mag mengen in een metalen kom of met metalen gereedschap. In jouw artikel lees ik dit niet terug (en plaatje toont metalen kom). Hoe zie jij dit?

  1. Hi Judica,

   Ja dat klopt. Heleen van suacha kapper zegt ook dat henna niet goed reageert op metaal. Maar de reden?
   Daar ben ik nog niet achter gekomen… Zelf gebruikt zij wel een metalen schepje, maar niet een kommetje van metaal…
   Misschien even goed zoeken op het internet voor het antwoord?

   Groetjes Rachel

  1. Hi Lien,

   Zoals staat beschreven in de blog is dat niet mogelijk omdat er geen waterstofperioxide in zit.

   Groetjes Rachel

   1. Dag Rachel,
    Dank je wel voor je reactie 🙂 Ik bedoel denk ik meer of het mogelijk is om een paar plukken met Henna te verven, in plaats van het hele haar.

    Groetjes 🙂

    1. Hi Lien,

     Dat is zeker mogelijk. Maar het kan je haar niet lichter maken. Geen highlights 😉

     Groetjes Rachel

 4. Hallo Rachel,
  Ik heb 2 vragen.
  Ik heb een tijd mijn haar geverfd met its’ organic. Helaas word het bij mij rossig (60 gr goudblond/30 gr naturel bruin).Wat zou ik hieraan kunnen doen?
  Mijn haar was ik met cg producten. Liefst wil ik de overstap op eco c.q. natuurlijke producten maken, hoe kan ik het best beginnen?

  Vast bedankt.
  Groetjes Francis

  1. Hi Francis,

   Je kunt vrijwel direct gewoon overstappen op ECO cg en met de producten starten die je graag wilt gebruiken.
   Is lastig te zeggen waardoor je haar rossig wordt met deze kleuring want ik weet niet welke poeder precies in deze mixen zitten. Dat weet alleen het merk. Misschien kan je met hen contact opnemen en daar je vraag neerleggen?
   Dan kunnen zij je vast ook advies geven.

   Groetjes Rachel

 5. Hoi Rachel,

  Vraag me al een tijdje wat af. Ik verf al een hele tijd mijn uitgroei bruin met een zelfgemaakt mengsel van Indigo, Henna, Amla en Cassia. Ik maak dan eerst de Henna aan en zet deze een poosje op een warme plek, vervolgens doe ik de rest erbij en smeer het in mijn haar. Wat ik niet begrijp is dat, als je klant en klaar spul hebt waar ook altijd Henna bij zit, dat je dan het zo aan kan maken en vervolgens meteen in je haar kan doen. Het klinkt veel handiger, werkt het ook net zo goed? Weet jij hoe dat zit?

  1. Hi Tanja,

   Dit werkt precies hetzelfde. Jij kan jouw zelfgemaakte mengsel ook direct aanbrengen op je haar 😉
   Dit doe ik ook in de salon! Dus het hoeft niet eerst een poos op een warme plek te staan.

   Scheelt inderdaad een hoop tijd.

   Groetjes Rachel

 6. Na een allergie voor chemische kleuring ben ik overgestapt naar de Groene Kapper in Amsterdam Noord. Joseph kleurt mijn stugge grijze haren eerst met zuivere henna (oranje rood) en daarna bruin. Dubbel kleuren dus. Geeft een prachtig resultaat. Niet rood, maar mooi bruin. Erg blij mee. Als de kleuren niet goed houden op grijs haar, kan deze methode misschien helpen.

 7. Dag Rachel,

  Heb je tips voor een PH neutrale low poo shampoo of shampoo bar?
  Ik heb mijn haar al een paar keer natuurlijk gekleurd, onder andere met Khadi, maar ik merk dat de grijze haren snel terug wit worden, dus misschien gebruik ik de verkeerde low poo shampoo? Ik zal de dubbele kleuring van mijn grijze haren bovenaan zeker eens proberen ook :).

  1. Heee Geraldine,

   Als je voor 80% grijs bent (grijze uitgroei) is dubbel kleuren zeker een aanrader.
   Veel shampoo’s zijn al ph neutraal. Maar de mas newen en de khadi die ik verkoop ook:)
   zou dan bij khadi niet gaan voor de amla volume, want deze ph waarde is iets hoger dan de rest voor net dat extra volume in je haar 😉

   Groetjes Rachel

 8. Voor Rachel, ik verf mn haar met Khadi. Nu heb ik van de eco- cg- site begrepen dat je detox kunt gebruiken voor je kleuring. En dat sowieso detox goed is om af en toe te doen. Ik merk dat detox voor mn olantkleuring goed werkt. De kleur blijft langer. Alleen op jouw site vind ik niks over detox. Ben jij bekend met detox? Vr Annemieke

  1. Hi Annemieke,

   Dit hangt er heel erg vanaf wat voor producten je gebruikt.
   In de CG groep wordt namelijk aanbevolen om heel veel producten te gebruiken qua styling/verzorging voor je haar. shampoo, conditioner, leave in, nog een creme, mousse, gel.
   Als je puur natuurlijke producten gebruikt, shampoo/zeep/kruiden om mee te wassen en bv lijnzaad gel om te hydrateren heb je gewoon veeel minder ingredienten + olien in je haar zitten dus ook geen of weinig kans op build up.
   Daarom spreek ik niet over detoxen, omdat dit ook bijna nooit nodig is als je gewoon met natuurlijke producten werkt.
   Het is wel nodig als je 5 of 6 verschillende producten in je routine gebruikt omdat je dan build up krijgt en de kleuring dan inderdaad niet goed kan hechten aan je haar.

   Hopelijk geeft dit een duidelijk inzicht in wanneer je een detox moet gebruiken en wanneer niet 🙂

   Groetjes Rachel

 9. Beste,

  Interessante blog. Je hebt het over de haarschubben sluiten met zure naspoeling. Bedoel je daarmee dan appelazijn? Of citroen? En mag dit meteen na het uitspoelen van de kleuring, of moet je 48u wachten?

  Groetjes en bedankt,

  Pascaline

  PS een haarmasker met ei, werkt dat echt (ik zie dit overal op internet) om haar wat minder droog te maken? Daar zit toch eiwit in?

  1. Hi Pascaline,

   Ja inderdaad appelazijn gemengd met water of citroensap gemengd met water. Niet puur 😉 Je mag dit evt direct na de kleuring eroverheen gieten. Maar geen shampoo gebruiken etc.
   Alleen water om te spoelen.

   Haarmasker met ei is reinigend en ook voedend. Om je haar minder droog te maken zou ik er een theelepel of eetlepel honing bij doen en een paar druppels olie 🙂

   Groetjes Rachel

 10. Hoi Rachel. Ik overweeg al een poosje om jouw haarkleuring eens te proberen. Maar Friesland reizen is echt te ver dus ik moet bestellen. Mijn haarkleur licht heel dicht bij het jouwe en ik wil grijze haren verstoppen. Een vereiste is dat de kleuring een koele ondertoon heeft, maar dat zie ik niet terug bij de omschrijving. Welke kleuring kan ik pakken?

  1. Hi,

   Je kan het beste mij even mailen met wat verschillende fotos van jezelf met je haar (gemaakt bij daglicht), dan kijk ik met je mee.
   Maar een plantenkleuring is altijd een warme tint want er zit altijd henna in.
   Dus assige kleur kan niet.

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *