Maak het zelf: ‘Aloë vera gel’

Aloë vera, wat een heerlijke plant is dat. Een plant waarvan de stengels zo’n genezende maar ook vochtinbrengende en kalmerende vloeistof bevat. De aloë vera gel. Het is voor zoveel doeleinden te gebruiken.

Veel mensen denken bij aloë vera gel aan datgene wat ze op hun huid smeren nadat ze in de zon zijn geweest. Maar wist je dat je het ook voor je haar kan gebruiken!? In deze blog ga ik wat dieper in op aloë vera gel, wat het doet, hoe je het gebruikt en wat je precies moet doen als je een aloë vera plant hebt of een blad daarvan hebt afgesneden.

“Maak het zelf: ‘Aloë vera gel’” verder lezen

Immortelle olie; het vloeibare goud?

Sommige noemen deze olie ‘Het vloeibare goud’ en anderen een manusje van alles. Ik denk dat beide omschrijvingen wel spreekt voor wat deze olie is en wat het kan.

Tijdens onze vakantie in Kroatië kwam ik in aanraking met deze bijzondere olie. Nog nooit had ik ervan gehoord, maar nu weet ik er opeens vanalles vanaf. Zo gaan de dingen wel vaker als je ergens enthousiast over bent nadat je je erin hebt verdiept.

In deze blog wil ik je eigenlijk meenemen in de wereld van deze bijzondere olie. Wat voor olie dit is, wat het voor je doet en hoe je deze olie zelf kan gebruiken & toepassen.

“Immortelle olie; het vloeibare goud?” verder lezen

Low-poo en Curly Girl zilvershampoo’s

Grijs, blond of wit haar is gevoelig om een gele of oranje gloed te krijgen. Zeker geblondeerd haar kan hier gevoelig voor zijn. Deze gele of oranje gloed worden ook wel ‘warme’ tinten genoemd. Ze kunnen van nature in blond (of lichter) haar zitten, maar ontstaan meestal na het blonderen. Erg jammer als je het juist zo leuk vind om wat lichter haar te hebben en je haar in de winter bv meer naar geel of oranje nijgt.

Om deze gele of oranje gloed uit je haar te halen hebben ze zilvershampoo’s uitgevonden. Dit zijn shampoo’s die paarse of blauwe tonen bevatten om het gele of oranje uit je haar te halen. Fijn! Maar helaas bevatten veel van deze shampoo’s sulfaten en drogen ze je haar uit omdat ze weinig voedende ingrediënten bevatten. Ze doen hun werk goed, omdat ze veel van de paarse en blauwe tonen bevatten, maar van zo’n uitgedroogd bosje haar wordt je ook niet echt gelukkig.

Gelukkig hoeft dat de laatste tijd niet meer! Er zijn namelijk een aantal ‘veilige’ zilvershampoo’s op de markt gekomen die de gele of oranje gloed uit je haar halen EN je haar niet uitdrogen! En als je liever helemaal geen chemie wil gebruiken of lekker zelf aan de slag wil gaan in de keuken zijn er ook nog natuurlijke manieren om deze oranje of gele gloed uit je haar te halen. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

“Low-poo en Curly Girl zilvershampoo’s” verder lezen