Boar Bristle Brush

De Boar Bristle Brush, oftewel de BBB, is gemaakt van origineel nekhaar van de wilde zwijn. De haren van deze borstel verplaatsen, tijdens het borstelen, het talg van je hoofdhuid naar de lengtes van je haar. Hierdoor voedt je je haren met je eigen talg. Juist de lagere en vaak drogere delen van je haar hebben deze goede haarvetten nodig. Wanneer je goed borstelt zullen deze prachtige natuurlijke oliën mooi over je haar worden verdeeld. En wat is nu een betere voedingsstof voor je haar dan wat je hoofdhuid zelf aanmaakt: je haar wordt glanzend, zijdezacht en ziet er gezond uit.
Doordat de haren van de borstel zo dicht tegen elkaar aan gezet zijn, verwijdert de borstel ook het stof en vuil uit je haar.
Dit waren genoeg redenen voor mij om een borstel te kopen van echt zwijnenhaar!

Ik heb een redelijk grote borstel gekocht omdat ik lang haar heb. Als je dan een kleine borstel koopt, kost dit meer tijd en is het meer werk om je haren te borstelen. Ook heb ik gekozen voor een borstel met een kussen. Een kussen zorgt ervoor dat de haren stabieler liggen. Het kussen geeft namelijk een tegendruk, dit verhoogd het ook borstelgenot. 
Ik heb een borstel van Faller gekocht, maar er zijn vele andere borstels te koop die ook gemaakt zijn van origineel nekhaar van de wilde zwijn. Denk daarbij aan de borstels van Mason Pearson, Kent, KostKamm en Redecker. Bij al deze merken worden de zwijnen niet speciaal gefokt voor de haren, maar de haren zijn het bijproduct van de wilde zwijn die voor consumptie zijn geslacht. 

Wil je liever geen haarborstel kopen van echt zwijnenhaar, maar voel je je prettiger bij een goede vegan haarborstel? Kijk dan eens bij de borstels van KostKamm. KostKamm is een duits merk die naast goede haarborstels met orgineel nekhaar van de wilde zwijn, ook goede vegan haarborstels verkopen. 
KostKamm maakt haar haarborstels nog steeds met de hand! De haren van de vegan haarborstel zijn gemaakt van plantaardige sisalvezels. 
Kijk op de website van KostKamm of er een fijne haarborstel voor jou tussen zit.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 De borstel vind ik heerlijk! Ik had altijd een goedkope borstel met plastic pinnen. Ik dacht dat ik een grove borstel nodig had om door mijn krullende haren te komen, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Deze borstel van natuurlijk haar is echt fantastisch! Het borstelen is zo zacht en fijn en mijn haren gaan er echt van glanzen en voelen lekker zacht. Mijn oude borstel trok best veel haren uit mijn hoofd tijdens het borstelen, en maakte het borstelen daardoor soms wat pijnlijk. Deze BBB doet dit niet. Hierdoor heb ik ook veel minder haar uitval. 
Ik wist niet dat je haren borstelen zo fijn kan zijn.

De borstel kan erg vies worden nadat je je haren hebt geborsteld. Het hangt er wel vanaf waar je je haren mee wast of welke Low-poo of No-poo methode je op dit moment aan het uitproberen bent. Als je haar vet is, kan er meer stof in je haren zitten. Dit komt doordat vettig haar meer stof vasthoudt. Om de borstel te reinigen heb ik een klein borsteltje besteld. Deze is ook van het merk Faller. Dit borsteltje is echt ontzettend handig! 
Om de BBB schoon te maken, vul ik eerst altijd mijn wastafel met warm water (een teiltje kan ook), ik verdeel wat zeep of oude shampoo die ik nog had staan over de borstel. Vervolgens voeg ik wat water erbij en schrob zo de borstel schoon met het kleine borsteltje in mijn hand. Soms laat ik de BBB nog even in het water liggen weken. Maar vaak spoel ik de borstel meteen schoon onder de kraan en droog hem af.

 

 


Naast een borstel met origineel nekhaar van de wilde zwijn kan je ook een borstel met houten pinnen kopen. Het accent van een borstel met houten pinnen ligt vooral op de massage van de hoofdhuid. Deze borstel stimuleert de bloedsomloop van de hoofdhuid en verspreidt op de tweede plaats de talg over de lengtes van je haar.

 
Wil jij weten welke haarborstel voor jou haar geschikt is? Lees dit artikel op Louland.nl 

Welke borstel gebruik jij op dit moment? 
Heb je vragen, laat een reactie achter!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

11 antwoorden op “Boar Bristle Brush”

 1. Hoi Rachel, leuk informatief blog artikel. Inmiddels heb ik ook een BBB. En hij word inderdaad snel vies als het haar vet is. Je schrijft dat je ‘m dan met shampoo schoonmaakt. Kan ik daar ook full-poo shampoo voor gebruiken? Ik heb nog wat flessen staan 😉 Ik was zelf alweer een paar maanden low-poo en met kruiden.

  1. Hi willemijn,
   Deze kan je inderdaad met je oude shampoo schoon maken of met een natuurlijke haarzeep. Zo is je oude shampoo toch nog nuttig.
   Groetjes Rachel

 2. Hoi Rachel,
  Ik ben net begonnen met de noo poo methode omdat ik vind dat mijn krullende haren al een aantal jaren niet meer zo mooi zijn.
  Normaal gesproken borstelde ik mijn haren nooit alleen als ik onder de douche stond kamde ik het uit met creme spoeling. Ik geloof namelijk dat het voor krullend haar niet goed is om het te kammen/borstelen als het droog is.
  Jij heb hebt ook krullen hoe ga jij daar mee om? Borstel en kam jij het ook gewoon als het droog is? En welke borstel zou je mij dan adviseren?
  Groetjes noo poo rookie Manon

  1. Hi Manon,

   Ik borstel mijn haar inderdaad wel droog, de avond voordat ik ga wassen ????
   Een Boar Bristle Brush verdeelt de oliën en talg over de lengtes van je haar en haalt stof en of kalk uit je haar. Ik vind het fijn dat mijn haar hierdoor iets schoner is voor het wassen. Ook borstelt deze fijn.
   Ik kam mijn haar onder de douche alleen met mijn vingers, dan verstoor ik niet het krul proces wat bij mij een wetbrush wel doet.

   Groetjes Rachel

  2. Hoi!
   Even een vraagje 🙂
   Hoe bevalt de noo poo?
   Ik wil er misschien ook mee beginnen.

   Groetjes,
   Emily

 3. Hoi Rachel,

  Ik was op zoek naar een borstel van Faller voor m’n halflang krullend haar, maar kan deze nergens meer vinden (België)?
  Waar heb jij hem gekocht?
  Nu ook al 3 weken no poo bezig… Laatste dagen zijn wel de moeilijkste tot nu toe geweest. Veel zin om ze toch terug te wassen met shampoo. Maar nog even volhouden om het resultaat van no poo echt te kunnen weten!

  Groetjes en bedankt voor je tips!
  Sarah

  1. Hi Sarah,

   Ik heb deze gekocht bij louland.nl. Is een Nederlandse website maar ze versturen vast ook naar België.

   Succes! Groetjes Rachel

 4. Hoi Rachel,
  Ik heb zelf nogal dik haar, ik ben bang dat ik met een Boar Bristle Brush niet door mijn haar heen kom, dus dat ik over mijn haar heen aai zegmaar. Heb jij hier ervaring mee.

  1. Hi Jasmijn,

   Ja dat denk ik dan ook. Ik raadt dan altijd een Boar bristle brush met nylon pinnen aan.
   Deze extra nylon pinnen zorgt ervoor dat je beter door je haar heen komt.
   Die van Mason pearson is wel de beste daarin..

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *