Ei-masker voor je haar

Zoals jullie hadden gezien op mijn Facebookpagina en Instagram, heb ik afgelopen week mijn haar gewassen met een ei-masker.
Mijn collega Vera tipte mij over dit recept en het was een groot succes! Daarom wil ik het recept van dit ei-masker wil ik graag met jullie delen. (Het lijkt wel alsof ik een recept voor een kookboek schrijf he?)
Ik noem het wassen met ei een ei-masker, omdat het wassen met ei een reiningsmethode is, maar ook een manier om je haar flink te voeden! Tevens moet je het ei ook ongeveer 5 a 10 minuten in je haar laten zitten.

Ei is heel goed voor je haar, het zit vol met proteïnen. Deze proteïnen zorgen dat je haar gaat glanzen en lekker zacht en sterk word. Daarnaast werkt het ei ook als emulgator. Dit betekend dat het in staat is om je haar op een lichte wijze te ontvetten doordat het de talg in je haar vloeibaar maakt. Hierdoor kan je het talg makkelijk wegspoelen met water.
Ook als je last hebt van roos of een droge hoofdhuid is een ei-masker zeker een aanrader! Eidooiers bevatten zwavel en dat helpt roos te voorkomen en te bestrijden.
Voor het wassen met ei hoef je niet altijd het gehele ei te gebruiken. Lees hierover meer op mijn blog; No-poo & Low-poo.

Het ei-masker waar ik afgelopen week mijn haar mee heb gewassen bestond uit de volgende ingrediënten:

 • 1 heel ei
 • 1 eidooier
 • 1 eetlepel citroensap (je kan een verse citroen gebruiken, of citroensap dat je kant en klaar kan kopen)
Door het citroensap was de geur van het ei niet zo sterk aanwezig, het mengsel rook lekker fris. Het citroensap zorgt er ook voor dat de haarschubben weer sluiten en zal je haar ook lekker zacht doen aanvoelen.
In plaats van citroensap kan je ook honing of een lekkere etherische olie aan het ei mengsel toevoegen.
 
Stappenplan:
Mix de eieren met het citroensap in een kommetje en neem dit mee naar je badkamer.
Ga vervolgens onder de douche staan en maak je haar geheel nat met lauw tot koud water. Verdeel het ei-masker over je gehele haar en wrijf met je vingers over je hoofdhuid en door je haar, om het ei-masker goed in te laten trekken. Ga vervolgens lekker onder de warme douche wat andere dingen doen (scheren, scrubben, wassen) maar zorg dat je haar niet nat wordt! (een douchemuts of je haar in een knot doen helpt hierbij). 
Na 5 tot 10 minuten kan je het ei-masker uitspoelen met lauw tot koud water.
Als je je haar uitspoelt met warm/heet water, stolt het ei en heb je kans op gekookt ei in je haar.

 

Het resultaat na mijn ei-masker
 
Na het ei-masker was mijn haar super schoon en zacht. Mijn haar had flink wat krullen en voelde lekker gevoed aan. De geur van ei was totaal niet aanwezig!
 
Let op: Een ei masker bevat proteïne, maar deze proteïne delen zijn te groot om je haar daadwerkelijk binnen te dringen. De proteïne delen zullen op je haar en tussen de haarschubben blijven zitten. Hierdoor kan je, als je haar genoeg proteine heeft, er een raar resultaat van krijgen (droog, knapperig resultaat).
Zeker als je haar een lage porositeit heeft, kan dit het geval zijn en de proteïne kan voor een build-up zorgen (opstapeling van proteïne in het haar).
Meer over de porositeit van je haar en hoe je dit kan testen, in mijn volgende blog.
 
Heb jij je haar ook eens gewassen met ei? Of heb jij een ander fijn recept voor het wassen met ei? Laat het mij weten en laat een reactie achter!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare
 

6 antwoorden op “Ei-masker voor je haar”

 1. Ja heb mijn haar een aantal keer gewassen met ei. Het klinkt raar maar het voelt heerlijk. Ik doe 1 ei (geroerd) door mijn haar en spoel na met verdunde appelazijn. Daarvoor had ik een maand of 3 alleen met water gewassen en dan houd je toch wat vettigheid in je haar. De eerste keer ei daarna was zooo lekker 🙂

 2. Hoi! Als ik dit wil doen moet ik dan ook nog mijn haar eerst wassen met een shampoo zonder sulfateb maar met zeep? Hoe stap je dan eigenlijk over?

  1. Hi Helena,

   Als je wilt overstappen naar puur natuurlijke producten moet je eerst de siliconen uit je haar wassen door te wassen met een shampoo met sulfaten en zonder siliconen.

   Groetjes Rachel

 3. Hoevaak kan je je haar wassen met ei

  Of laat me t zo zeggen hoevaak moet je je haar wassen met ei voor het beste resultaat

  1. Hi Ashley,

   Het is niet een must met dat je minimaal zovaak je haar moet wassen met ei om resultaat te zien.
   Je ziet en voelt meteen al resultaat en een ander gevoel als je met ei wast. En je kan er zovaak of zo weinig mee wassen als je wilt.

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *