Experiment: Veelvuldig borstelen, minder vet haar?

Ik heb een week lang een experiment uitgevoerd; namelijk mijn haar elke dag 2 tot 3 keer borstelen met de Boar Bristle brush. Ik vroeg mij namelijk af of mijn haar minder vet zou worden door het veelvuldig te gaan borstelen.

Ja, ik hoor je denken: Who got the time for that? 
Ik eigenlijk ook niet hoor, maar ik was gewoon erg nieuwsgierig naar het resultaat. 
Hoe kwam ik op dit idee? Dat zal ik je vertellen..

Op de no-poo & low-poo facebookpagina deelde iemand dat zij haar haren 2 a 3 keer per dag borstelde met de BBB. Zij vertelde dat als haar haren in de ochtend licht vettig waren, zij dit vet gedurende de dag weg kon borstelen met de BBB. Met als resultaat dat het talg, gedurende de dag, opgenomen werd in de lengtes van haar haren en haar haren bijna nooit vet waren. 
Wauw! Het idee leek mij fantastisch! En deze dame had ook erg mooi haar!
Zou mijn haar dan ook minder of niet meer vet zijn als ik het meerdere keren per dag zou gaan borstelen?
Ik vond het in iedergeval erg interessant en dacht; dit ga ik ook uitproberen!
Dus daar ging ik dan..
Een week lang, elke dag, 2 a 3 keer mijn haar borstelen: In de ochtend, in de middag en als het lukte, in de avond voor het slapen gaan.
Ik heb gedurende de week een aantal foto’s gemaakt, dat geeft jullie wat inzicht in hoe mijn haar eruit zag.
 
Dag 1, haar net gewassen met water                    Na het borstelen
Links: derde dag na het wassen                                    Rechts: van boven af

Op de foto hierboven, van de derde dag, lijkt mijn haar nog niet heel vet. Maar als je die foto ernaast ziet, als mijn haar vast is, zie toch al enige vettigheid bij de aanzet.


Gedurende de week ervaarde ik na elke borstelbeurt, dat mijn haar steeds vetter werd.
 
De vijfde dag
 

De vijfde dag was al helemaal verschrikkelijk, mijn haar was zo enorm vet! Mijn haar zag eruit en voelde aan alsof het al de zevende dag was. Tijd om het weer te wassen dus! 
De dag hierna heb ik mijn haar meteen gewassen, ik was er klaar mee!
 
En je proeft het misschien al, de conclusie was: Mijn haar werd nog vetter door het veelvuldig borstelen. 
De gedachte: ‘hoe vaker je je haar borstelt, hoe minder talg er aanwezig is’, is bij mijn haar niet van toepassing.
 
De Boar Bristle Brush helpt om het talg van de aanzet te verdelen over de lengtes van je haar. Je haar kan daarna dat vet weer opnemen en zichzelf daarmee voeden.
Alleen zijn de haren van de Boar Bristle Brush best stug en hard. Deze haren gaan bij elke borstelsessie over je gehele hoofdhuid en stimuleren daarbij de bloedstoevoer en daarmee ook de talgklieren. De talgklieren gaan vervolgens tijdelijk meer talg produceren, waardoor je weer meer vet te verdelen hebt.
Tijdens het borstelen word mijn hoofdhuid vaak ook wat warm en rood.  
Als je dan 2 a 3 keer per dag je haar gaat borstelen, stimuleert de borstel dus 2 a 3 keer per dag de talgklieren. Hierdoor word je haar alleen maar sneller vet.

Nu wil ik niet zeggen dat de methode: ‘2 tot 3 keer per dag je haar borstelen, maakt mijn haar minder vet’ niet werkt of onzin is. Ieder persoon en ieder haar is weer anders. 
Nu kan het best zo zijn dat mijn haar enorm vet werd omdat ik van mijzelf een vette huid heb. En ik dus mijn talgklieren, die al actiever zijn dan iemand met een droge huid, teveel aan het stimuleren was door het veelvuldig borstelen.
En misschien heeft de no-poo of low-poo methode waar je je haar mee wast, ook invloed op het resultaat. Ik was mijn haar alleen met water, maar het harde water in nederland maakt mijn haar nog niet volledig schoon. 

De desbetreffende dame die haar ‘veelvuldig borstelen methode’ op de no-poo & low-poo facebookpagina deelde, had in iedergeval erg mooi en schoon haar.
Maar helaas, dit experiment was voor mij een grote flop!
 

Hoevaak borstel jij je haar? Word jou haar sneller vet van veelvuldig borstelen of juist niet?

 

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *