Hair Plopping

Hair plopping, heb je er wel eens van gehoord? Het is nu helemaal hot en super handig!
Maar wat is het dan? Het is een simpel trucje om je haren krullend op te laten drogen zonder dat er een krultang of fohn aan te pas komt.
Klinkt goed toch? Zeker! Ook heel handig als je no-poo of low-poo bent en je geen siliconen gebruikt die je haren beschermen tegen de hitte van een apparaat. 
En het resultaat? Een prachtig kapsel met krullen zonder dat het beschadigd is!

Hair plopping?

Hair plopping is je haar opgekrult drogen in een katoenen t-shirt of hemd. 
Met de plopping methode drogen je krullen mooier op en je hebt niet meer last van pluis! En tadaa! Je krullen zijn veel mooier gevormd dan wanneer je je haar gewoon ‘hangend’ laat opdrogen.
Heb je stijl haar? Dan is dit de manier om op een natuurlijke manier krullen in je haar te maken.
 
Het volgende moet je doen: Verzorg je haar zoals je anders zou doen nadat je je haar gewassen hebt of gewoon nat gemaakt hebt. Leg een groot katoenen t-shirt of hemd op een platte ondergrond (een tafel of je bed). Hang met je hoofd boven het t-shirt of hemd en laat je natte haar in het midden van het t-shirt of hemd naar beneden vallen. Pak vervolgens de uiteinden van het kledingstuk en maak een soort tulband om je hoofd. 
Als je een t-shirt gebruikt knoop je de uiteindes aan de voorkant van je hoofd vast. Als je een hemd gebruikt, knoop je de uiteinden vast aan de achterkant van je hoofd. Het is maar net wat je prettig vind.
 
Je kan de plopping methode in de avond voor het slapen gaan toepassen, of gewoon een uurtje of twee voordat je de deur uit gaat.
Als je de plopping methode voor het slapen gaan toepast, ga je slapen met het t-shirt of hemd om je hoofd. Je haar zal dan volledig opdrogen in de plopping vorm.
Maar gebruik je de plopping methode even kort voordat je de deur uit gaat? Dan zal je haar ook maar kort in plopping vorm zitten, maar kunnen de krullen wel net even wat mooier vallen.
 
Naast een katoenen t-shirt of hemd, kan je ook je haar in een panty ‘ploppend’ laten opdrogen. Een panty zit wat strakker om je hoofd en hierdoor kan dit minder in de weg zitten als je slaapt. Als je een panty gebruikt, knoop dan de beengedeeltes van de panty vast en plop je haar in de bovenkant van je panty. Als het een oude panty is kan je de ‘beengedeeltes’ er ook af knippen, zodat deze niet in de weg zitten.
 

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat als je uit bed komt je haar zo plat zit en je krullen niet meer zo mooi zitten? Een goede ‘haardag’ kan je ook behouden door je droge haar in de panty te ploppen.


Bekijk hier een video over hoe je je haar kan ploppen.

Heb jij ook wel eens hair plopping gedaan? Deel je ervaringen met mij!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

 

 

2 antwoorden op “Hair Plopping”

    1. Hi Bente,

      Ja dat kan. Maar wel opletten dat je het op de juiste manier doet 😉

      Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *