Henna Brownies

Vorige week zag ik een super interessant product langs komen op Facebook, namelijk; de Hennep Brownie voor je haar.
Huh? Hennep? Jaa dat lees je goed, Hennep!
Hennep wordt ook al in natuurlijke shampoo’s en conditioners gebruikt en is erg goed voor je haar en hoofdhuid. 
Mijn natuurlijke aard, mijn grote nieuwsgierigheid, kwam naar boven en zo belandde ik gisteren bij Instituut haar & gezondheid in Amsterdam.
Instituut haar & gezondheid kan jouw haar een kuurbehandeling geven met de, door hun ontwikkelde, Hennep Brownie. Maar naast de Hennep Brownie kuurbehandeling, doen zij nog veel meer!


Instituut haar & gezondheid

Instituut haar & gezondheid is 16 jaar geleden opgericht door Dianne te Mebel. Dianne vertelt mij dat zij vroeger de middelbare landbouw school heeft gedaan. Toch is zij in het kappersleven gerold en heeft zij een aantal jaren een goed lopende kapperszaak gehad in haar voormalige woonplaats; Oisterwijk. Na een hele tijd was het ‘gewone’ kapperswerk voor Dianne niet uitdagend genoeg, maar wat zij dan wel wilde, wist zij toen nog niet. Pas toen een klant vroeg of Dianne haar haren ook met henna wilde verven, kwam Dianne erachter dat dit eigenlijk HET was wat zij wilde. 
Ik begrijp volledig waarom Dianne dit zo fijn vindt. Het werken met puur natuurlijke producten, het mixen van de verschillende ingrediënten en daarmee een prachtige creatie maken, dat is toch geweldig! Daarbij zijn de natuurlijke producten ook nog eens enorm voedend voor je haar en is het een haarkuur en een kleuring in één!
Instituut haar & gezondheid beschikt nu over meer dan 30 verschillende kleuren plantaardige haarverf pigmenten. Denk bij henna niet meer alleen aan rood, maar ook aan blond, bruin en alle andere tinten!
Dianne blijft zich steeds verder ontwikkelen en met nieuwe ideeën komen, en zo zijn de Henna Brownies vorig jaar ontstaan!
 

Henna Brownies

De Henna Brownies zijn een nieuw concept van Dianne. Bedacht in 2016 en eigenlijk voortgekomen uit frustratie. ‘Uit frustratie ontstaat creatie’, aldus Dianne. Zo zat zij afgelopen maand met de voetjes omhoog omdat zij een pijnlijke enkel had, vanuit die frustratie zijn de Hennep Brownies ontstaan!

De Henna Brownies zijn kant en klaar en wel in 18 verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleuren zijn al ontwikkeld en kunnen onderling ook gemengd worden voor een ander resultaat. Aan alle brownies wordt sheaboter toegevoegd voor een voedende en verzorgende werking van het haar en de hoofdhuid.
Dianne vertelt dat het moeilijk te bepalen is hoeveel brownies ieder persoon nodig heeft om zijn/haar haar geheel te kleuren. ‘Het hangt sterk af van de lengte en dikte van het haar’, aldus Dianne. Ik vraag haar hoeveel brownies mijn haar nodig zou hebben om het volledig plantaardig te kleuren. Dianne zegt dat mijn haar; lengte tot over de schouders, gemiddelde dichtheid en gemiddelde dikte van iedere streng, ongeveer 3 tot 4 brownies nodig zou hebben om een goede dekking te hebben.
In de kapperszaak van Instituut haar & gezondheid verven ze de klanten niet met de brownies, deze zijn echt om zelf je haar thuis gemakkelijk te kunnen kleuren.
de Hennep brownie

Hennep Brownie

De Hennep Brownie is net als de Amla Brownie bedoeld voor een geheel voedende, niet kleurende, kuurbehandeling voor het haar. Hennep is erg voedend voor je haar en hoofdhuid. Hennep maakt je haar sterker, het revitaliseert en beschermd tegen uitdroging. Daarnaast is hennep ook heel goed voor de geïrriteerde/droge hoofdhuid, het zit vol met omega 3 en 6.
Maar Hennep is niet het enige ingrediënt van deze brownie, er is namelijk ook nog neutrale henna, sheaboter en er zijn hennepbloemen aan de brownie toegevoegd. 
Dit alles zorgt ervoor dat je haar een enorme boost krijgt, zonder het te kleuren.
 
Maar hoe gaat dit alles dan te werk bij Instituut haar & gezondheid?
 
Hennep brownie pasta
Omdat de Hennep Brownie een voedende brownie is en niet een kleurende, heb je minder brownies nodig. Voor de lengte en dikte van mijn haar, mocht ik 2 Hennep Brownies raspen. Voeg na het raspen er een flinke scheut heet water aan toe en blijf dit herhalen tot het een vloeibare pasta wordt.
Als de pasta gereed is, word je haar geheel nat gemaakt en de pasta word goed over je haar en hoofdhuid verdeeld. 
Je haar word vervolgens ingepakt met aluminiumfolie, een haarband en een speciale warmtemuts die Dianne zelf heeft ontworpen.
Het aluminiumfolie zorgt ervoor dat je haar en het product niet opdrogen tijdens het wachten.
De warmtemuts houdt je haar en hoofdhuid op de temperatuur van je eigen lichaam, ongeveer 38 graden. Hierdoor blijven de haarschubben van je haar open staan en kan het product en de voedingstoffen goed in je haar trekken. Dit alles zorgt ervoor dat je haar diep geconditioneerd wordt. De Hennep Brownie moet ongeveer 30 minuten in je haar trekken voor het beste resultaat!
Tijdens het wachten snuffel ik wat rond in de kapperszaak van Dianne.
 
Warmtemutsen
 
 
 
Bij Instituut haar & gezondheid is het een drukke dag.
Gedurende de dag is het in- en uitloop van mensen die langs komen voor vragen, voor het knippen en/of voor het kleuren van hun haar. De plantaardige kleuring wordt als een ‘torentje’ op je hoofd op je haar aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de kleuring goed en gelijkmatig wordt aangebracht, en de haren zijn meteen uit je gezicht.
Alle klanten hebben zo hun eigen redenen waarom zij hun haren kleuren met plantaardige kleuring en niet meer met chemische verf. De meeste klanten hadden last van een geïrriteerde hoofdhuid of haaruitval. Chemische verf maakt je haar stuk en kan erg irriterend zijn voor je hoofdhuid, plantaardige kleuring voedt je haar en houdt je hoofdhuid in balans! Alle klanten zijn erg blij dat Dianne hier haar zaak heeft, ze zijn erg tevreden en blij met het resultaat en de kwaliteit van hun haar.
 
Na de Hennep kuurbehandeling wordt je haar grondig gespoeld met water. Om het resultaat van de Hennep Brownie goed te kunnen beoordelen wilde ik eerst mijn haar voelen hoe het resultaat zou zijn nadat de Hennep Brownie er uitgespoeld is. De sheaboter had mijn haar erg vet en plakkerig gemaakt. Het wassen van het haar na de kuurbehandeling is dan ook noodzakelijk.
Instituut haar & gezondheid kan de haren van zijn klanten op 2 manieren wassen. Met natuurlijke haarzepen, gemaakt van olijfolie, of met gewone shampoo. Maar als dit niet iets is wat jij graag wil gebruiken op je haar, mag je ook je eigen natuurlijke shampoo meenemen. En dat is ook precies wat ik had gedaan! Ik had een mengsel van zeepnoten, bhringraj, ashwagandha en amla meegenomen en daar mijn haar mee laten wassen.
Tip: Als je je eigen gemaakte natuurlijke shampoo mee wilt nemen, neem dan 2x zoveel mee dan wat je anders gebruikt om je haren mee te wassen. De sheaboter is een enorm vette, maar ook voedende, boter. Door de kuurbehandeling zit deze boter verspreidt over je gehele haar. Je zult genoeg mee moeten nemen om niet alleen je hoofdhuid, maar ook je gehele haar te reinigen.
 
Alle plantaardige haarkleuringen

Resultaat

Na het wassen voelde mijn haar zacht, vol en dik aan. Ik had flink wat volume en mijn krullen waren volop aanwezig!

Mijn haar ruikte naar sheaboter en er zit een nootachtige/kruidige geur bij van de Hennep. De geur is licht aanwezig en gelukkig niet te overheersend. Ik zal zeker niet stoned worden van deze geur!

Mijn haar voelt nog steeds flink geconditioneerd en er is geen enkele droge pluis aanwezig. De Hennep Brownie is een flinke boost voor je haar!
 
 
Dianne te Mebel met haar 2 medewerkers

Gun jij jou haar ook een Hennep Brownie kuurbehandeling? Kom dan naar Instituut haar & gezondheid in Amsterdam! 

Is Amsterdam te ver voor jou? Bestel de Hennep Brownies dan online bij Hennabrownies.com
Heb je vragen? Stuur Dianne een email, bel of kijk op de website van Instituut haar & gezondheid.

 

 
Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Instituut haar & gezondheid
 
 

2 antwoorden op “Henna Brownies”

 1. De woorden hennep en henna worden in dit artikel afwisselend gebruikt. Het zijn echter twetotaal verschillende planten. Bij plantaardige haarkleuring wordt hennA grbruikt, geen hennEP.

  1. Hi Ilse,

   Dat klopt! Maar als je het artikel goed leest, lees je dat ik kwam voor een Hennep brownie behandeling! Geen Henna, omdat ik zelf niet wilde dat mijn haar gekleurd werd.
   En de kapsalon gebruikt wel veel Henna, om inderdaad te verven. En zij maken ook Henna brownies. Maar ze hadden nu ook Hennep brownies om je haar te voeden!

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *