Less is More conditioners

Al een hele tijd was ik geïnteresseerd in de Curly girl methode; Je haren wassen met een low-poo conditioner. Vele mooie foto’s zag ik voorbij komen op de Curly girl facebookpagina en steeds vroeg ik mij af; Moet ik dit ook proberen? Zou ik ook meer krullen krijgen als ik mijn haar alleen zou wassen met een conditioner?
Nadat ik het besluit had genomen om de conditioner only methode een kans te geven, heb ik me een tijd lang verdiept in deze methode en gezocht naar een conditioner die ik geschikt vond. 
Uiteindelijk kwam ik de website van Puurmieke.nl tegen en ik was erg blij dat ik van hen 2 conditioners mocht uitproberen. De twee conditioners die ik uitgeprobeerd heb zijn de Less is More Intensieve Hydratatie conditioner & Less is More Volume Conditioner.

Less is More

Het merk Less is More gebruikt bioactieve plantaardige oliën, fyto extracten, zuivere essentiële oliën, weelderige bloemwateren, highland honing, bijen wax, fair trade Mascobado rietsuiker, lecithine en glycerine. 
Alle ingrediënten zijn 100% gecertificeerd biologisch en Less is More is tegen dierproeven.
 
De producten zijn vrij van synthetische conserveermiddelen, geuren, kleurstoffen, polymeren, siliconen, paraffine, petrochemie, PEG, PPG, parabenen, sulfaten, glycolen, ethanoliaminen en ftalaten.
Dit alles betekend dat alle producten van Less is More low-poo (vrij van sulfaten, siliconen en parabenen) zijn.

 

Less is More Volume Conditioner

 

De volume conditioner was de conditioner van de lijn Less is More die ik heel graag wilde uitproberen. Omdat mijn haar veel sneller is gaan groeien sinds ik geen reguliere shampoo en haarproducten meer gebruik, is mijn haar ook meer gaan hangen. Hoe langer het haar wordt, hoe zwaarder het wordt en hoe sneller het haar zal gaan hangen. Maar het afgelopen jaar heb ik toch gemerkt dat het ene product meer volume aan mijn haar gaf dan het andere product. Welk product volume geeft aan jou haar is geheel persoonlijk, want ieder haar is weer anders.
De Less is More Volume Conditioner is een volle conditioner die het haar en de hoofdhuid schoon maakt, het haar versterkt vanaf de wortels en het haar flink voedt. Nadat ik mijn haren had gewassen met deze conditioner voelde mijn haren heerlijke zacht, schoon en gevoed aan. Mijn haar was vol en luchtig! Totaal niet verzwaard of vettig door teveel voeding. De conditioner heeft een heerlijke frisse pepermunt geur die gedurende de dag ook lekker in je haar blijft hangen. En mijn krullen? Die vonden deze conditioner ook heerlijk en waren volop aanwezig!

Ingrediënten:

De reden waarom deze conditioner je haar reinigt zie je in de ingrediëntenlijst:

Aqua, *Aloe Barbadensis Leaf Juice, Kaolin, Cetearyl Alcohol, *Mel (Forest Honey), Glycerin, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, *Mentha Piperita (Peppermint) Oil, *Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, *Lavandula Angustfolia Oil, *Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, *Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, *(Soy-) Lecithin, *Cocos Nucifera Oil, *Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, *Parfum (*essential oils incl. Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool), *Alcohol, Arginine, Levulinic Acid, p-Anisic Acid, Tocopherol

*Certified Organic + Fair trade

Deze conditioner bevat de mild reinigende ingrediënten: Kaolin en Coco-Glucoside en is daarom zeer geschikt voor de conditioner only methode.

Kaolin: 
Op de verpakking van de conditioner staat: Bolus Alba (kaolin clay). Kaolin is een witte klei soort die ook wel Bolus Alba genoemd wordt.
De witte klei is een natuurlijk product en reinigt van nature je haar van talg en vuil. 

Coco-Glucoside: 
Coco-Glucoside verwijderd talg, kan oplosbaar vuil losmaken en zeer milde build-up verwijderen. Maar geen zware build-up of build-up van siliconen. Dit ingrediënt is een erg goede optie als je snel een vette hoofdhuid hebt maar de lengtes van je haar erg droog zijn. Dit ingrediënt is NIET geschikt voor haar met een lage porositeit, als je zware producten gebruikt voor je haar of je haar snel last heeft van build-up.

Daarnaast bevat deze conditioner een heleboel Aloë vera en veel fijne natuurlijke oliën (o.a. pepermunt olie) die je haar intensief voeden & lekker laten geuren.

Om ervoor te zorgen dat de conditioner je haar goed reinigt, moet je deze zeker 10 minuten in je haar laten inwerken.

Resultaat van het wassen met de Volume conditioner


Less is More Intensieve Hydratatie Conditioner

Omdat krullend haar van nature droog haar is, vond ik het erg fijn dat ik deze conditioner mocht uitproberen.
De Intensieve Hydratatie Conditioner is een dikke conditioner die je haar schoon maakt, intensief voedt en die ook nog eens heerlijk ruikt! Nadat ik mijn haren had gewassen met deze conditioner voelden mijn krullen heerlijk gevoedt, schoon en zacht aan. Gedurende de dag bleef ik de heerlijke bloemige geur ruiken in mijn haar, dit bleef mij een fris en schoon gevoel geven. Ook deze conditioner gaf mijn haar een vol en luchtig gevoel. Mijn haren waren totaal verzwaard of vettig door teveel voeding.
De conditioner is samengesteld om dik, droog of broos haar intensief te voeden. Het maakt de haarstructuur glad en geeft je haar vocht en verbetert de doorkambaarheid, waardoor je haar zijdezacht wordt. 

Ingrediënten:

De reden waarom deze conditioner je haar reinigt zie je in de ingrediëntenlijst.
 
Aqua, *Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, *Glycerin, *+Cocos Nucifera Oil, *Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, *Cymbopogon Martini (Palmarosa) Herb Oil, *Pelargonium Graveolens Oil, *Citrus Nobilis (Tangerine) Peel Oil Expressed, *Althaea Officinalis (Mallow) Root Extract, *Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil, *(Soy-)Lecithin, *Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, *Parfum (*essential oils incl. Benzyl Benzoate, Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool), *Alcohol, Arginine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Levulinic Acid, p-Anisic Acid, Tocopherol

*Certified Organic + Fair trade

Deze conditioner bevat de mild reinigende ingrediënten: Distearoylethyl Dimonium Chloride en Coco-Glucoside en is daarom zeer geschikt voor de conditioner only methode. 

Distearoylethyl Dimonium Chloride:
Dit ingrediënt kan talg verwijderen en oplosbaar vuil losmaken. Is je haar erg vet en wil je het goed reinigen: was dan twee keer met de conditioner. Heb je erg dik/vol haar, dan raadt ik een shampoo brush aan of scrub/masseer je hoofdhuid erg goed met je vingers.

Coco-Glucoside: 
Coco-Glucoside verwijderd talg, kan oplosbaar vuil losmaken en zeer milde build-up verwijderen. Maar geen zware build-up of build-up van siliconen. Dit ingrediënt is een erg goede optie als je snel een vette hoofdhuid hebt maar de lengtes van je haar erg droog zijn. Dit ingrediënt is NIET geschikt voor haar met een lage porositeit, als je zware producten gebruikt voor je haar of je haar snel last heeft van build-up.

Daarnaast bevat deze conditioner een heleboel Aloë vera en veel fijne natuurlijke oliën (o.a. ylang ylang olie) die je haar intensief voeden & heerlijke laten geuren.

Om ervoor te zorgen dat de conditioner je haar goed reinigt, moet je deze zeker 10 minuten in je haar laten inwerken.

Resultaat na het wassen met de intensieve hydratatie conditioner

Beide conditioners van het merk Less is More vond ik erg prettig. Beide conditioners maakten mijn haar en hoofdhuid goed schoon, maar niet futloos of slap zoals met shampoo. Van beide conditioners kreeg ik erg mooie gevoede krullen. EN wat ik ook opvallend vond; na het uitspoelen van beide conditioners had ik veel minder haaruitval in vergelijking met een andere low-poo conditioner die ik getest had.

Wil jij ook graag je haar wassen en voeden met deze fijne conditioners? Het merk Less is More is te koop op Puurmieke.nl

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Puur Mieke

Eén antwoord op “Less is More conditioners”

  1. Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met deze conditioner! Ik heb licht krullend haar en overweeg over te stappen op plantaardige haarproducten. Mijn haar blijft namelijk droog en dof. Een intensieve conditioner klinkt als een fantastisch product voor mijn haar. Ik ga me hier verder in verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *