Samol natuurlijke Haar en Hoofdhuid Olie

Sinds een aantal weken gebruik ik een natuurlijke Haar en Hoofdhuid olie van Samol. Ik was nooit echt een fan van gemixte olie soorten. Tegen mijn klanten of volgers zei ik altijd: Koop een pure olie, dan weet je zeker dat je goed zit. En kijk ook altijd naar de ingrediëntenlijst! Zelfs met jojoba olie word ik nog steeds vaak teleurgesteld. In plaats van dat er pure jojoba olie in zit, zit er een mix van 3 soorten in, terwijl ik alleen maar jojoba olie wil. En bij die commerciële olie soorten moet je al helemaal oppassen, daar zitten vaak siliconen in. Dus je kan wel raden wat ik dacht toen een klant van mij vertelde dat ze een gemixte olie soort gebruikte uit Engeland. Ik was een beetje sceptisch. Maar dit veranderde al snel toen ik samen met haar naar de ingrediëntenlijst keek. Eindelijk een gemixte olie soort waar ik wel blij van werd. Waarom? Omdat de ayurvedische haarkruiden er ook in zaten verwerkt. Ik ken deze kruiden en ik weet dat deze heel helend en genezend zijn. Ik heb van Samol een flesje Haar en Hoofdhuid olie gekregen en nu na een aantal weken gebruik kan ik wel zeggen dat ik er enorm enthousiast over ben. Hoe kan dat? Lees verder en neem eens een kijkje naar de ingrediënten. Ik denk dat jij dan net zo enthousiast bent over deze Haar en Hoofdhuid olie als dat ik dat ben.

Samol Herbal Hair and Scalp Oil

Samol is een klein bedrijf uit Engeland. Het geheim van hun product is van familie op familie doorgegeven en bestaat al geruime tijd. Begum Askari Hamid was een kruidkundige en zij maakte de olie zelf. Ze stond bekend als “de vrouw die wonderen doet met haar”. Van 1970 tot 2004 produceerde ze de olie en exporteerde ze deze naar Denemarken. Ze noemde de olie ‘ESKAROL’. Het was in die tijd een zeer bekend product en hielp vele mensen met hun haar- en hoofdhuidproblemen. Na de dood van Begum bracht haar kleindochter, Samar Farooq, de olie in 2016 ,met de hulp van haar moeder, weer op de markt. Ze besloot de krachtige kruiden haarolie opnieuw te lanceren. Bijgewerkt en verbeterd, maar nog steeds zijn kwaliteit ontleend aan het oude familierecept, is het nu beschikbaar als SAMOL.

Ingrediënten

 • Organische sesam olie
 • Organische amandel olie
 • Organische pompoen olie
 • Organische watermeloen olie
 • Cantaloupe meloen olie
 • Organische Neem olie
 • Organische Zwarte zaad olie
 • Nardostachys Jatamansi olie
 • Kalmoes (Acorus calamus)
 • Vitamine E
 • Rozemarijn extract
 • Triphala (Amalaki, Bibhitaki, Haritaki)
 • Brahmi
 • Bhringraj

Er zitten redelijk wat ‘onbekende’ olie soorten in deze mix die je normaal niet veel ziet of die niet vaak gebruikt worden. Vandaar dat ik ze hieronder allemaal even toelicht en beschrijf wat ze doen voor je haar en hoofdhuid.

Sesam olie wordt ook wel ‘de koningin van de oliën’ genoemd. Sesam olie stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval doordat het de vezels en de wortel van je haar voedt. Sesam olie werkt goed tegen roos en schilfers, het geeft een natuurlijke glans aan je haar en verzorgt & verzacht je hoofdhuid

Amandel olie zit vol vitamine A,B,D en E. Het bevordert de haargroei en vermindert haaruitval. Amandel olie maakt je haar dik en gezond doordat het tot diep in je haar binnendringt en het herstelt. Tevens werkt amandel olie goed tegen roos.

Pompoen olie zit vol zink en dit bevordert weer de haargroei. Er is zelfs een onderzoek waarbij pompoenolie gebruikt werd tegen kaalheid bij mannen.

Watermeloen olie is rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren. Het is ook een erg fijne olie voor als je een vette of onrustige huid hebt omdat deze olie de talg productie verminderd.

Cantaloupe meloen olie is een fijne lichte olie wat vochtinbrengend is voor je huid en haar. Het werkt als een humectant wat ervoor zorgt dat je haar beter vocht vast houdt. Daarbij zit het vol vitamine A en C wat helpt met de productie van collageen.

Organische Neem olie is een hele fijne ontstekingsremmende en genezende olie. Neem zuivert en ontgift. Het werkt heel erg goed tegen een geïrriteerde of onrustige hoofdhuid, tegen schilfers, roos, ontstekingen, eczeem, psoriasis en haaruitval. Neem is antibacterieel, antimicrobisch en ontstekingsremmend. Daarbij versterkt neem de haarwortels en stimuleert het de haargroei. Neem bevat grote hoeveelheden vitamine C en E, calcium en fosfor. Tevens een keur aan aminozuren, eiwitten, enzymen, essentiële vetzuren, antioxidanten en voedingsvezels.

Zwarte zaad olie wordt ook wel het ‘profetische kruid’ genoemd. Zwarte zaad olie staat bekend als HET kruid wat zeer genezend is voor alle soorten ziektes. Het is anti bacterieel, ontstekingsremmend, schimmelwerend, pijnstillend en antiviraal en brengt daardoor een geïrriteerde onrustige hoofdhuid weer in balans. Het zorgt ervoor dat je hoofdhuid weer gevoed is en het brengt de talgproductie weer in balans. Zwarte zaad olie zorgt ook voor hergroei van het haar. Zwarte zaad olie bevat nigellon en thymoquinone, dit zijn beide sterke antihistamines. Antihistamine wordt vaak voorgeschreven voor mensen die last hebben alopecia. Zwarte zaad olie werkt daardoor erg goed als je last hebt gehad van veel haaruitval of de diagnose alopecia hebt gekregen. Zwarte zaad olie bevat linolzuur dat de uitputting van de pigmentcellen in je follikels voorkomt, hierdoor voorkomt deze olie dat je haar grijs wordt. Wie wil dat nou niet? Tevens bevat deze olie ook heel veel antioxidanten wat je haar beschermt en je hoofdhuid gezond houdt. Het stimuleert de bloedtoevoer en ook dit zorgt er weer voor dat je haar sneller groeit of dat je meer haargroei krijgt. Al met al is zwarte zaad olie echt een enorm voedende en rijke olie die vele hoofdhuiden en haarproblemen kan en al heeft verholpen.

Nardostachys Jatamansi olie is een sterk ruikende etherische olie die diverse huidproblemen hersteld en zo ook fijn is voor je hoofdhuid. Denk hierbij aan bv psoriasis. Ook is het een rustgevende olie, kan je heerlijk zenn maken zo voor het slapen.

Kalmoes (Acorus calamus) staat bekend om zijn sterke zoete geur. Kalmoes kalmeert en zuivert de huid, hierdoor werkt kalmoes goed tegen roos. Het geeft ook glans aan je haar en verminderd haaruitval doordat het je haar versterkt.

Vitamine E olie heeft een anti-oxidatieve werking. Het beschermd gezonde cellen en weefsel tegen invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en UV-straling. Het geeft een wat extra bescherming voor je haar en is vochtinbrengend. Tevens verhoogd vitamine E olie de houdbaarheid van deze totale olie mix.

Rozemarijn extract bevat enorm veel antioxidanten en vitamines. Rozemarijn stimuleert de haargroei en zorgt ervoor dat je minder haaruitval hebt. Het is schimmelwerend, ontstekingsremmend en kalmeert het je huid. Hierdoor werkt rozemarijn goed tegen roos. Rozemarijn verminderd het ontstaan van grijze haren en het kalmeert de talgklieren.

Triphala staat werkelijk voor 3 soorten fruit. Triphala is een ayurvedisch kruid die Amalaki, Bibhitaki en Haritaki bevat. Amalaki (ook wel bekend met Amla) bevat enorm veel vitamine C, versterkt je haar en de haarwortels. Bibhitaki bevat net als de Amalaki enorm veel vitamine C en daarbij nog veel selenium, mangaan, potassium, ijzer en koper. Bibhitaki bevat enorme hoeveelheden triperpenoides die antibacterieel werken voor je hoofdhuid. Ook Haritaki is antibacterieel en werkt enorm verkoelend en rustgevend tegen ontstekingen en acne. Deze 3 kruiden samen bevatten enorm veel vitamine C en zijn antibacterieel en ontstekingsremmend voor je hoofdhuid.

Bhrami is een ayurvedisch kruid wat ook wel het ‘indiaanse wondermiddel voor het haar’ wordt genoemd. Bhrami voedt de haarwortels en versterkt de haarzakjes. Het legt een soort glanslaagje over je haar zodat het risico op gespleten haarpunten wordt verminderd. Brahmi kan zorgen voor meer volume en textuur. Brahmi hydrateert, voedt en verkoelt en werkt daardoor rustgevend bij een jeukende hoofdhuid. Bhrahmi kan ook goed helpen bij een droge hoofdhuid en of roos.

Bhringraj wordt ook wel het kruid van de haargroei genoemd. Het stimuleert de haargroei en werkt ook goed tegen roos en schilfers.

Samenvattend: De olie van Samol zit vol vitamines en mineralen, werkt enorm goed tegen een onrustige/geïrriteerde hoofdhuid, het stimuleert de haargroei en de (her)groei van het haar als je bv alopecia hebt. Deze olie voedt je haar en is vochtinbrengend. EN deze olie normaliseert de talgproductie! Dus deze olie werkt ook zeer goed tegen vet haar. Als je dit allemaal leest wordt je toch best wel enthousiast over deze olie?

Ik heb aan iedere olie een website gekoppeld waar ik grotendeels de informatie vandaan heb gehaald. Maar naast deze website zijn er vele andere sites die deze informatie ondersteunen.

Hoe te gebruiken?

Het advies is om de olie van Samol de avond voor het wassen of een paar uur voordat je je haar gaat wassen te verdelen over je vingers en deze zo in te masseren op je hoofdhuid. Verdeel de olie goed zodat je gehele hoofdhuid ermee bedekt is. Een paar druppels is al voldoende (8 tot 10 druppels). Je kan de olie ook lekker over de lengtes en de punten van je haar verdelen of een paar druppels toevoegen aan je ayurvedische haarmasker. Samol raadt aan de olie 2x per week te gebruiken. Was jij maar 1x per week je haar? Dan zou ik de olie lekker 1x per week inmasseren.

Het is wel belangrijk om consequent te zijn in het gebruik voor een goed resultaat. Zeker als je Alopecia hebt. Als je momenteel last hebt van psoriasis en daardoor een teer shampoo gebruikt is het goed om deze langzaam af te bouwen ipv meteen die-hard ermee te stoppen. Je hoofdhuid is namelijk gewend aan deze agressieve shampoo en als je er meteen mee stopt kan het zijn dat je ook flink wat schilfers krijgt.

Mijn ervaring

De olie is licht gelig van kleur en ruikt zeer kruidig. Ik vind het een heerlijke natuurlijke en warme geur, maar ik begrijp ook dat sommige mensen er eventjes aan moeten wennen. Je kan de olie gemakkelijk op je vingers of handen aanbrengen en zo over je haar en/of hoofdhuid verdelen. Met deze massage stimuleer je ook de bloedtoevoer naar je hoofdhuid en de haarzakjes, en dit zorgt ook weer voor een gezonde hoofdhuid en een snellere haargroei.

Zelf heb ik de olie de afgelopen 7 weken iedere avond voor het wassen gebruikt en zo een nacht in laten trekken. Soms zelfs 2 dagen. De olie gaf een prachtige glans aan mijn haar en voedde mijn haar intensief. Mijn haar is in de afgelopen weken flink gegroeid, wel 8 cm! Ik heb helaas geen foto’s gemaakt bij het meten van de lengte, dus je moet mij maar geloven op mijn woord. 8 cm in 7 weken vind ik best wel veel, zeker als je je bedenkt dat je haar normaal maar iets van 1 cm per maand groeit. Mijn haar groeit normaal nooit echt bijzonder snel, gewoon normaal schat ik zo in. Definitief geen rapunzel activiteiten bij mij! Maar nu lijkt dat toch wel dichterbij te komen. Ik zou zeggen, gooi je HairJazz maar weg!

Naast het feit dat mijn haar echt sneller is gaan groeien, voelt het ook zacht aan, merk ik dat het door de week heen beter gevoed is en het heeft meer glans.

Dag 5 na het wassen

Ik heb zelf geen last van een onrustige hoofdhuid, maar wel een vette hoofdhuid. Ik was mijn haar 1x in de week en dan is het ook altijd wel echt weer nodig. Nu ik de olie van Samol gebruik merk ik dat mijn haar minder snel vet wordt. Ik begon hier verandering in te zien na 4 weken gebruik ongeveer. En als ik kijk naar de ingrediënten begrijp ik dit wel. De watermeloen olie, het rozemarijn extract en de zwarte zaad olie kalmeren de talgklieren en/of brengen deze in balans. Ik hoefde daardoor pas na 9 dagen mijn haar te wassen ipv na 7 dagen. Meestal draag ik op de 6e dag mijn haar in een knot, maar nu heb ik de lengtes opgefrist met lijnzaadgel want mijn krullen waren een beetje rommelig. Mijn hoofdhuid was nog redelijk rustig en ik vond zelf dat mijn haar er nog helemaal niet zo vet uit zag.

Omdat ik zelf geen specifieke haar of hoofdhuid problemen heb, heb ik twee proefflesjes van Samol weggegeven aan 2 collega’s van mij. Helaas hebben zij de olie niet consequent gebruikt en daardoor kan ik niets zeggen over het resultaat bij hen. Wel staan er vele recensies/reviews van deze olie op de website van Samol van mensen die wel een onrustige hoofdhuid hadden of veel haaruitval door bv Alopecia. Deze reviews zijn allemaal enorm positief, en eerlijk gezegd had ik dat ook wel verwacht toen ik naar de ingrediëntenlijst keek.

De olie van Samol stond op de lijst voor een beauty award, en als je het bovenstaande hebt gelezen en de ingrediënten hebt bekeken, dan begrijp je dat denk ik wel. (Helaas hebben ze niet gewonnen, maar dat ze genomineerd waren zegt ook wel hoe goed en fijn dit product is) Ik ben zelf in ieder geval super blij dat ik in contact ben gekomen met Samol en dat hun olie mocht uitproberen.

Maak nu kans op een flesje Haar en Hoofdhuid Olie van Samol

Omdat ik erg tevreden ben over de olie van Samol wil ik jullie graag de kans geven om deze olie zelf ook uit te proberen! Om deze reden mag ik van Samol 1 groot flesje en 2 kleine flesjes Herbal Hair and Scalp Oil weggeven! 3 winnaars dus!! Wil je kans maken? Like mijn facebookpagina @natuurlijkehaarverzorging & de pagina van @samolherbal, of als je mee doet via Instagram: volg @derondr en @Samolherbal, en deel en like- deze winactie OPENBAAR op je Facebook of Instagram pagina (of je stories). Laat ook even weten dat jij mee doet aan deze actie! Donderdag 23 April om 20:00 maak ik de winnaars bekend! Deze weggeefactie is afgelopen.

Niet gewonnen?
De olie van Samol komt in kleine (proef)flesjes van 10 ml en grote flesjes van 50 ml. Je kan de olie gemakkelijk bestellen op de website van Samolherbal.com (betalen met PayPal of creditcard) of bij mij kopen! (Alleen in flesjes van 50 ml, Zolang de voorraad strekt) Deze is te bestellen via mijn webshop.

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of heb je deze olie al eens gebruikt? Laat het mij hieronder weten!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Samol Herbal

9 antwoorden op “Samol natuurlijke Haar en Hoofdhuid Olie”

 1. Dag,
  Wat een leuke inspirerende/geïnspireerde blogs! Ik heb vanaf mijn 12e (ben nu 61) krulhaar. Een bos, die ik vanaf mijn 16e met henna heb geverfd.En ik heb al van àlles probeerd en gekocht tegen- zeker nu ik grijzere haren heb die meer kroezen- de droogte en pluizigheid. Ik wil graag een proefflesje Samol-olie bestellen en ik ga thuis lijnzaadgel maken.
  Fijn dat je die informatie deelt!
  Hartelijke groet, Marion de Bont

 2. Hi goedenavond,
  Via een vriendin ben ik bij jou terecht gekomen en ik heb interesse om een flesje Samol te kopen. Ik heb last van een geïrriteerde hoofdhuid en redelijk droog haar.
  Is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een consult later dit kwartaal om te kijken hoe het gaat en wat jij zou adviseren?
  Groetjes, Avital

 3. Dag Rachel,

  Vraagje. Kun je de samol olie ook dagelijks gebruiken voor je jeukende hoofdhuid? Ik gebruik nu jojobaolie voor hoofdhuid. Maar mogelijk kan dit ook? Dat blijft het dus wel langer zitten tot wassen op dag 6 ofzo. Is dat erg?

 4. Kun je de olie ook gebruiken (de avond voor het wassen) als je je haar alleen met water wast?

  En werkt deze olie ook tegen een jeukende hoofdhuid?

  1. Hi Lien,

   Ja zeker kan dat! Gebruik niet teveel.
   En deze werkt ook zeker tegen een jeukende hoofdhuid.

   Groetjes Rachel

 5. Hoi Rachel,

  Ik vraag mij af of ik deze olie ook kan gebruiken voor het hele lichaam? Ik heb last van contact eczeem en zoek daar iets goeds voor.

  Groetjes, Petra

  1. Hi Petra,

   Ja dat kan zeker 🙂
   Je kunt ook even kijken bij mijn zepen om dat te gebruiken onder de douche of met handen wassen ipv een douchegel of handzeep 😉

   Groetjes Rachel

 6. Het is interessant om te lezen dat het gebruik van zwarte zaad olie goed zou kunnen werken bij Alopecia. Mijn nichtje heeft veel last van haaruitval door Alopecia, dus ik zal het artikel naar haar doorsturen. Ze wil nu erg graag een haarwerk voor Alopecia, zodat ze in ieder geval met een gerust hart naar buiten kan. Hopelijk kan olie helpen om de haargroei van haar eigen haar te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *