Satijnen kussensloop

Ieder persoon ligt gemiddeld 8 uren in zijn/haar bed, dit is voor iedereen ongeveer net zo lang als een werkdag! 8 uren lang in je bed, geen wonder dat je haar pluizig is en alle kanten op staat als je wakker wordt, toch? Of kan het ook anders? 
Jazeker!
Je was er misschien niet van op de hoogte, maar een satijnen kussensloop heeft veel voordelen voor je huid en je haar. 
In verschillende tijdschriften word de satijnen kussensloop vaak benoemd als het ‘beautygeheim’ van veel celeberities.
Satijn is namelijk veel zachter dan een katoen en daardoor zachter voor je huid en haar.

Satijn..

Satijn is, in tegenstelling van wat veel mensen denken, geen stof maar een weefsel. Door een speciale weeftechniek kunnen de garens veel dichter op elkaar geweven worden. Dit leidt tot een heerlijke glad luxueus materiaal, die een heleboel voordelen voor je haar met zich meebrengt. En je ligt immers gemiddeld 8 uren per dag op je kussen, 

Volgens Satinsleepers.nl heeft een satijnen kussensloop de volgende voordelen voor je huid en haar:

 • Voorkoming van knopen en klitten in het haar
 • Voorkoming van het ontstaan van gespleten haarpunten
 • Glanzend haar
 • Bevordering van hydratatie van het haar
 • Minder vet haar door remming van overtollige talgproductie
 • Een stralende huid door voorkoming van acne en puistjes
 • Betere werking van nachtcreme’s voor huid en haar
 • Betere hydratatie van de gezichtshuid
 • Nooit meer vouwen in het gezicht na het slapen
 • Bevordering van de celvernieuwing van de huid
 • Voorkoming van rimpels in het gezicht


Wat maakt nu dat een satijnen kussensloop zoveel beter is voor je haar dan een ‘gewone’ katoenen kussensloop.

Minder knopen en klitten in je haar

Een satijnen kussensloop is zoveel zachter dan een katoenen of een polyester kussensloop. Doordat er minder wrijving ontstaat tussen je haar en je kussensloop zul je minder knopen en klitten in je haar hebben nadat je opstaat. 

Minder pluis

Door de speciale manier waarop satijn geweven is, onttrekt satijn geen vocht aan je haar. Hierdoor zuigt het kussensloop geen haarproducten of natuurlijke oliën uit je haar op en blijft je haar beter gehydrateerd. Hierdoor heb je minder last van pluis!

Minder gespleten haarpunten

De reden waarom je minder gespleten haarpunten zal hebben met een satijnen kussensloop is eigenlijk dezelfde reden als waarom je minder knopen en klitten in je haar hebt. Namelijk; de zachtheid van het satijn.
Katoenen en polyester kussenslopen zijn veel harder en grover dan een satijnen kussensloop. Doordat er met een katoenen en polyester kussensloop meer wrijving ontstaat tussen je haar en het kussensloop, kunnen de haarschubben omhoog geduwd worden en zelf afbreken. Door beschadiging en eventueel afbreken van de haarschubben komt het binnenste deel van je haar bloot te liggen. Je haar gaat ontrafelen en dat zorgt weer voor gebroken en gespleten haarpunten.
Doordat satijn veel zachter is, glijdt je haar er makkelijker overheen en blijven de haarschubben beter dicht zitten.

Glanzend haar

Doordat satijn ervoor zorgt dat je haar makkelijker over de stof heen glijdt, blijven de haarschubben dicht zitten. Als de haarschubben open zijn, absorberen deze het licht, dit zorgt ervoor dat je haar doffer lijkt. Haarschubben die dicht zijn reflecteren het licht en dat zorgt er weer voor dat je haar veel meer glanst.

Minder snel vet haar

S’nachts kan een persoon veel zweten, dit is wel erg persoonlijk. Satijn is een goede warmtegeleider, het koelt je lichaam sneller af en droogt sneller. Slapen op een satijnen kussensloop zal ervoor zorgen dat je hoofd minder heet zal worden. Als je hoofd minder heet is, wordt automatisch de talgproductie ook minder gestimuleerd. 
Daarnaast heeft de wrijving met de stof van het kussensloop ook invloed op de talgproductie. Als je hoofdhuid veel ‘schuurt’ langs de stof, omdat deze ruw is, stimuleert dit de talgproductie. Door het slapen op een satijnen kussensloop is het schuren van je hoofdhuid langs de stof niet meer aanwezig, waardoor je haar minder snel vet wordt. 

Ook nog voordelen voor je huid!

Zoals satinsleepers.nl het al zegt, een satijnen kussensloop heeft ook voordelen voor je huid.
Je huid zal ook beter gehydrateerd blijven op een satijnen kussensloop en je zal minder last hebben van irritatie omdat je huid niet zo over het kussen schuurt. Daarnaast zuigt satijn geen nachtcrèmes op van je huid. Deze kan dus beter zijn werk doen!

Mijn ervaring

Vroeger sliep ik vooral op katoen, satijnen beddengoed vond ik veelte duur en kon ik toendertijd niet betalen. Tegenwoordig slaap ik wel onder een satijnen beddengoed en dus ook op een satijnen kussensloop. Ik vind het slapen op een satijnen kussensloop veel prettiger, het is zo lekker zacht! Ook heb ik inderdaad het gevoel dat mijn hoofd koeler blijft, de stof is veel zachter en voelt fijner aan op mijn huid en haar en het schuurt niet zo.
 
Heb je geen behoefte aan een satijnen kussensloop of vind je het te duur? Maar wil je wel graag profiteren van de voordelen van slapen op satijn? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een satijnen slaapmuts of je kunt je haar in een satijnen doek wikkelen. Het voordeel hiervan is: Je kan profiteren van het satijn en tegelijk ook de plopping techniek toepassen, zodat je op een natuurlijke manier krullen verkrijgt in je haar.
 
Op wat voor kussensloop slaap jij?
Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

2 antwoorden op “Satijnen kussensloop”

 1. Hi Rachel,
  Nog een berichtje van mij, ik lees tegenwoordig ook veel over bamboo kussenslopen, wat is jouw mening daarover? Ik twijfel nogal tussen satijn en bamboo kussenlopen 🙂 Groetjes Rosanne

  1. Hi Rosanne,

   Zou zelf eerder voor satijn gaan, bamboe is volgens mij net als katoen wat uitdrogend en te stug en veroorzaakt wrijving.

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *