Let’s create some curls

Dit is een blog voor alle dames en heren die meer of mooiere krullen willen creëren. Het is een blog vol met advies, tips en goede bedoelingen. Krullen hebben een heleboel liefde en aandacht nodig. Kleine veranderingen in je lichaam, de omgeving of wat voor soort product je gebruikt hebben invloed op je krullen. In deze blog zal ik beginnen bij het begin. Stap voor stap neem ik de verschillende curly girl technieken door. Sommige tips zijn voor jou haar bedoeld, anderen misschien niet. Ieder haar heeft weer behoefte aan iets anders, en de enige manier hoe je erachter kan komen wat jouw haar fijn vind, is door het gewoon uit te proberen. Misschien zal je hoofd vol informatie zijn na deze blog, misschien weet je al een heleboel of mis je zelfs een aantal dingen. Ik kan alleen zeggen, ik ben zelf ook nog lerende en ik leer elke dag weer door een heleboel andere curly girls.

Je zult merken dat veel technieken in het Engels zijn omschreven. Dit komt doordat deze afkomstig zijn van de curly girl methode. Lorraine Massey heeft een boek geschreven over deze methode en daarin veel methodes beschreven die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt door veel curly girls. 

Wasmethode

Er zijn verschillende soorten wasmethodes. Wat voor wasmethode je ook kiest, kies iets wat dichtbij jezelf staat. Iets waar jij je fijn bij voelt. De curly girl methode zegt: gebruik geen reguliere shampoo! Dat is de regel. En meer ook niet. Reguliere shampoo bevat namelijk sulfaten, en deze zijn enorm reinigend en uitdrogend. Krullen hebben voeding en vocht nodig, daarom kan je beter wassen met een low-poo conditioner die mild reinigende ingrediënten bevat. Daarnaast kan je ook natuurlijke producten gebruiken om je haar mee te wassen, zoals ik zelf ook doe. Zelf wissel ik mijn haarverzorging erg af. Ik kijk elke keer weer naar mijn haar en wat het nodig heeft. Het belangrijkste punt is dat je iets kiest wat je haar voedt en mild reinigt. Krullen hebben veel voeding nodig, en dat is precies wat de gedachte is achter de conditioner only methode. Maar natuurlijke producten, zoals de ayurvedische haarkruiden, roggemeel of ei, doen precies hetzelfde. 

Hoevaak moet je dan je haar wassen?

Dit is afhankelijk van wat jij wil en wat jou behoefte is. Ik vind dat de no-poo of low-poo methode geen straf moet wezen. Ieder haar en iedere hoofdhuid is anders. Was jou haar wanneer jij dat wil. Zelf was ik mijn haar 1x in de week en neem ik het voor lief dat de laatste 2 a 3 dagen mijn haar iets minder goed zit. Soms draag ik het dan in een knot, soms half omhoog. Ik vind dat het beter is voor mijn hoofdhuid en mijn haar als het een paar dagen vet is.

Tip: De afgelopen tijd heb ik geleerd dat je echt niet je gehele haar hoeft te wassen met een reiniger. Alleen de aanzet van je haar en de eerste 10 tot 15 cm wordt vet. Dit is dan ook de plek waar je het product aanbrengt wat je haar reinigt.  Behalve als je de dag daarvoor allemaal olie op je haar hebt aangebracht of wanneer jij kort haar hebt of je gehele haar toch erg vet wordt.  De lengtes van je haar kan je lekker voeden met een goed haarmasker of lekker wat aloë vera poeder gemengd met honing.

Deep conditioning

Veel curly girls doen regelmatig een deep conditioning haarmasker om hun haar goed te voeden. Dit doen zij niet zomaar, hier zit natuurlijk een gedachte achter. Krullend haar is van nature droger dan stijl haar. De haarwortel van krullend haar staat scheef, hierdoor komen vitamines van binnenuit minder goed bij het haar. Krullend haar is ook erg kwetsbaar en kan poreus zijn. Dit laatste komt vooral voor als je vroeger vaak de stijltang of krultang hebt gebruikt op je haar. Ook als je je haar verft moet je beseffen wat je je haar aan doet met deze chemische samenstelling. Verf en extreme hitte halen de proteine uit je haar en dit zal je dan ook regelmatig aan je haar terug moeten geven.

Gebruik een low-poo haarmasker of maak er zelf èèn en breng deze op vochtig haar aan. Als je een Hot Head of een Heat cap gebruikt zal het haarmasker nog beter in je haar trekken. De warmte van de Heat cap zet namelijk de haarschubben van je haar open. Als je haar proteïne nodig heeft kan je dit ook zelf gemakkelijk toevoegen aan een haarmasker. Hiervoor kan je gehydrolyseerde proteïne kopen.

Curly girl technieken

De volgende methodes zijn het beste uit te voeren als je je haar en je hoofd naar beneden brengt/hangt. Ik heb de verschillende technieken op volgorde beschreven. Dit begint meteen wanneer je je haar hebt uitgespoeld. Het lijkt allemaal misschien veel, maar als je de verschillende technieken eenmaal in de vingers hebt, volg je deze heel gemakkelijk op. En nogmaals, het is niet een must. Ieder haar is anders, probeer de technieken uit en kijk wat bij jou haar past.

Een goede start is het halve werk

Maak meteen een goede start! Knijp je natte haar uit met open handen om alvast wat krullen te creëren. Op deze manier begin je meteen met krullen te creëren ipv als je je haar op een andere manier zou uitknijpen.

Leave in

Lijnzaad gel

Nadat je je haren hebt gewassen kan je een leave in op je haar aanbrengen. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Je kan kiezen voor een low-poo merk die een leave in verkopen. Zelf kies ik vaak voor lijnzaad gel of aloë vera gel. Dit zijn natuurlijke producten die vocht in je haar brengen. Thee en koffie is ook vocht inbrengend, maar dit kan je het beste op je haar aanbrengen op droog haar. Als je net je haar hebt gewassen is je haar al verzadigd met het water uit de kraan. Je haar zal de koffie en de thee dan niet opnemen.

Breng voldoende leave in op je handen aan en verdeel dit over je natte haar met open handen volgens de squish to condish methode.

Tip: Gebruik lekker veel leave in. Lijnzaad gel of aloë vera gel is heel erg vochtinbrengend en krullen kunnen veel vocht gebruiken! Wees niet te zuinig.

Squish to condish

De squish to condish methode zorgt ervoor dat je mooie krullen creëert terwijl je leave in op je haar aanbrengt. Je knijpt de leave in in je natte haar met open handen volgens de squish methode. Belangrijk is dat  je nu niet 1 keer knijpt, maar meerdere keren, totdat je overal (over je gehele haar) voldoende het squishy geluid hoort van het water en de leave in. Je wilt nu niet vocht uit je haar knijpen, maar vocht (de leave in) in je haar knijpen. Breng tussendoor steeds een beetje leave in op je handen aan en knijp dit in je haar. Als je niet zoveel leave in wilt gebruiken, kan je ook een kom onder je haar zetten zodat je het overtollige leave in en water mengsel weer opvangt en weer over je handen kan verdelen en door kan gaan met deze methode.

Verdeel je haar af en toe naar beide zijkanten en zorg dat je ook voldoende leave in op je onderste haren aanbrengt en in je haar knijpt. Dit is een duidelijk filmpje over de squish to condish methode. Als je wilt zien hoe ik de squish to condish methode doe, heb ik op mijn Facebook en Instagram pagina ook een duidelijk filmpje staan.

Wet brush of raking

Als je de leave in op je haar hebt aangebracht, kan je ervoor kiezen om de klitten uit je haar te borstelen met een wet brush, of om je vingers gebruiken. Dit ontwarren van je haar zorgt voor mooiere ‘clumps’ en je krijgt hierdoor minder pluis tussen de krullen.  Sommige curly girls zweren erbij om hun haren eerst zo stijl mogelijk te maken met een wet brush en daarna er krullen in te knijpen. Anderen gebruiken liever hun eigen vingers om hun haren te ontwarren. Anderen doen dit allebei liever niet omdat zij dan hun natuurlijke krulpatroon ‘verwoesten’. Waar je ook voor kiest, doe het met beleid. Zorg ervoor dat je voldoende leave in op je haar hebt aangebracht waardoor je minder klitten of knopen in je haar hebt. Hierdoor beschadig je je haar ook minder.

Je kunt voor deze techniek een speciale wet brush gebruiken, maar je kan ook een shampoo brush gebruiken. Lees meer over de shampoo brush in deze blog.

Roping 

De roping techniek zorgt ervoor dat het pluis tussen de krullen door weggaat doordat je dit in de krullen knijpt. Je krijgt hierdoor mooiere clumps. Breng nog wat extra leave in op je beide handen aan en verdeel je haar in twee secties. Pak de twee secties van boven vast en knijp de leave in van boven naar beneden in je haar.  Knijp hierna de aangebrachte leave in weer in je haar door middel van de squish to condish methode.

Als je tevreden bent over de krullen kan je recht op gaan staan en je haar naar achteren bewegen zodat je haar zijn natuurlijke patroon hervat. Wil je hierna nog even goed de krullen benadrukken, beweeg dan je hoofd weer naar beneden en knijp nogmaals extra in je haar door middel van de squish to condish methode.

Praying hands

De praying hands methode is weer een andere methode om een product (leave in, mousse of gel) op een bepaalde manier op je haar aan te brengen.

Breng een beetje product (leave in, mousse of gel) aan op beide handen, pak een sectie nat haar en leg deze sectie tussen je twee handen in. Beweeg/glijdt vervolgens met de handen tegen elkaar aan, langs je haar van boven (van de aanzet) naar de punten. Op deze manier druk je het natte pluis in je krullen en wordt je gehele haar goed bedekt met het product. Ga hierna verder met een volgende sectie haar. Deze methode wordt praying hands genoemd omdat je je handen tegen elkaar aanhoudt, net zoals bij het bidden.

Let op: Na de praying hands methode kan je haar iets stijler worden. Ga gewoon weer verder met de squish to condish om weer mooie krullen in je haar te krijgen.

Het drogen van je haar

Droog je haar voorzichtig met een oud katoenen t-shirt, hemd of een microvezel doek. Leg het shirt op je open handen en knijp voorzichtig het overtollige vocht uit je haar. Niet het shirt wild door je haar heen wrijven en flink heen en weer bewegen. Maar droog je krullen, je hoofdhuid en de aanzet van je haar heel voorzichtig zodat je de krullen niet uit elkaar haalt.

De plopping methode

Je kan ervoor kiezen om je haar nat in de plopping techniek te brengen, of je haar droog te ploppen.

Het verschil is: Natte plopping zorgt ervoor dat het product wat je op je haar hebt aangebracht na de laatste squish to condish, nog even wat extra tijd krijgt om goed in je haar te trekken. Natte plopping doe je met een douchemutsje. Je slaat dan het drogen van je haar over. Het drogen doe je dan na de plopping.

Droog ploppen doe je nadat je je haar hebt gedroogd met een oud t-shirt of hemd en zorgt ervoor dat je krullen nog extra geaccentueerd worden. Het  zorgt er ook voor dat  je hoofdhuid nog iets beter gedroogd wordt en je haar is dan even uit je gezicht. Je hebt dan tijd om je aan te kleden en even iets anders te doen. 

Ik geef de voorkeur aan droog plopping. Droog plopping kan je zo lang doen als je maar wilt. Persoonlijk laat ik mijn haar meestal in de plopping voor ongeveer 10 minuten, maar sommige mensen gaan ermee naar bed en slapen een hele nacht terwijl hun haren in de plopping zit. Het is maar net wat je prettig vind en waar je zelf de voorkeur aan geeft. In deze blog kan je meer lezen over de plopping techniek.

Gel of mousse

Zelf heb ik ervaren dat mijn krullen langer in model blijven als ik een klein beetje low-poo gel of mousse op mijn haar aanbreng voor het föhnen. De gel en de mousse geven meer hold aan mijn krullen en zorgen ervoor dat mijn krullen die uitzakken. Hierdoor hoef ik ongeveer 4 tot  5 dagen niets aan mijn haar te doen nadat ik het heb gewassen.

Het volgende low-poo product gebruik ik:

 • Hegron salon gel. Te koop bij de Action

Ik heb voor dit product gekozen omdat ik in eerste instantie helemaal niet zo’n fan ben van low-poo stylingsproducten. Maar omdat ik vaak last had van uitzakkende krullen wilde ik dit toch een kans geven. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen bij een low-budget product zodat de aanschaf toch niet te duur zou zijn en ik dit laagdrempelig kon uitproberen. Ik heb ook een mousse uitgeprobeerd, de CIEN volume mousse van de Lidl. Echter na wat betere bestudering van het product kwam ik erachter dat deze een uitdrogende alcohol bevat. Ik vind de gel erg fijn en blijf deze gebruiken.

Föhnen of aan de lucht laten drogen.

Nadat je je haren uit de plopping hebt gehaald kan je ervoor kiezen om je haar aan de lucht te laten drogen, of om een diffuser te gebruiken. Zelf heb voorheen altijd mijn haar aan de lucht laten drogen, maar merk ik nu sinds een tijdje dat ik veel meer en veel mooiere krullen heb als ik een diffuser gebruik. Ik föhn mijn haar volgens de ‘Pixie diffuse’ methode. Ja ja, nog een Engelse benaming… De pixie diffuse methode betekend dat de föhn uit staat als je deze verplaatst tussen je haar. Bijvoorbeeld: Je föhn staat uit, je brengt een deel van je haar in de diffuser kop en brengt dit naar je hoofdhuid. Daarna zet je de föhn pas aan! Je föhnt dit deel voor maximaal 1 minuut, daarna zet je de föhn weer uit en haal je je haren uit de diffuser kop. Vervolgens ga je door naar de volgende sectie haar. Dit alles zorgt ervoor dat je veel minder pluis tussen de krullen creëert. De wind van de föhn blaast niet alle krullen weg en de krullen blijven veel beter intact.

Zelf föhn ik mijn haar voor 10 minuten, maar ik heb een Dyson haarföhn. Deze is erg krachtig en hierdoor ben ik veel sneller klaar dan toen ik mijn oude haarföhn gebruikte (45 minuten). Na 10 minuten föhnen heb ik een fijne ‘cast’ (hard laagje) om mijn haar heen en laat ik mijn haar aan de lucht drogen. Raak je haar tussendoor niet aan! Ook als je je haren aan de lucht laat drogen, raak je krullen niet aan! Laat deze intact. Je krullen zullen gemakkelijk uit elkaar en uit model gaan als je met je handen door je natte haar gaat. Pas als je haar volledig droog is kan je met je handen door je haar gaan.

Tip: Föhn je haar niet de heletijd op de kop (naar voren hangend). Verdeel je haar tussendoor van de ene zijkant naar de andere zijkant. Dit zorgt ervoor dat de aanzet van je haar niet op een bepaalde manier (raar) gaat staan.

Scunch out the crunch

Als je haar een ‘cast’ (hard laagje) heeft kan je deze gemakkelijk open kneden met je handen of door een zijde doek te gebruiken. Zijde is zacht voor je haar, hierdoor beschadig je je haar niet en kneed je gemakkelijk het harde laagje open. Onder het harde laagje zit zacht glanzend haar. Let dus niet op je haar als deze nog in de cast zit. Dit zegt namelijk niks over hoe je wasbeurt is.

Zelf vind ik een cast super fijn. Dit harde laagje zorgt ervoor dat mijn krullen intact blijven en niet uit elkaar gaan door de wind. Ik krijg mooiere ‘clumps’ en de krullen blijven meerdere dagen in model. Ook zakken mijn krullen hierdoor minder snel uit.

Kneed de cast pas open als je haar voor 100% of zelfs 110% droog is. Als je de cast open kneed wanneer je haar nog half nat is zullen je krullen gemakkelijk weer uitzakken. Krijg je de cast moeilijk uit je haar? Gebruik dan eens een klein beetje olie om deze gemakkelijker open te kneden.

Krijg jij geen cast over je haar? Kijk dan eens naar de vocht en proteïne verhouding van jou haar. Ik merkte dat ik pas een goede cast ontwikkelde nadat ik een aantal proteïne behandelingen had gedaan. Mijn haar had dit blijkbaar nodig om meer ‘hold’ te hebben.

Slapen met krullen

In de avond doe ik mijn haar in een hoge staart en leg ik deze staart boven mijn hoofd op mijn kussen. Ik gebruik hiervoor een invisibobble. Op deze manier slaap ik met mijn krullen. De volgende dag haal ik deze staart eruit en laat ik mijn haar weer in model komen. Even opschudden bij de aanzet en klaar.

Sommige dames doen hun haren in een slordige knot of steken het op met clipjes (voor kort haar). Op youtube kan je veel verschillende tips vinden.

Tip: Een satijnen kussensloop geeft minder wrijving voor je haar. Minder wrijving betekent ook weer minder pluis. In deze blog kan je meer lezen over de voordelen van een satijnen kussensloop.

Verschillende low-poo / curly girl merken

Gelukkig zijn er best veel verschillende merken die low-poo zijn. Deze zijn allemaal geschikt voor de curly girl methode. Het is soms een beetje uitproberen welke producten jouw haar fijn vind, maar hieronder volgt een overzicht.

 • As I Am
 • Alikay naturals
 • Aunt Jackie’s
 • Boucleme
 • Bouncecurl
 • Chromalya
 • Creme of nature
 • Curls
 • Curl Flo
 • Curly Ellie
 • Curly Secret
 • Coconut care conditioner (Action)
 • De mane choice
 • Ecoslay
 • Flora & Curl
 • Frize frize
 • Giovanni
 • Hair Dance
 • Holy curls
 • Innersense
 • Jessicurl
 • Kinky curly
 • Kiki Curls
 • Less is more
 • Lus (Niet LUSH, maar LUS)
 • Marlie
 • Moptop
 • Moisture love
 • My Soigne
 • My curly way
 • Nature’s little secret
 • Novex
 • Pump
 • Shea moisture
 • Sumilayi
 • Taliah Waajid
 • The main choice
 • Tabitha
 • Trepadora
 • Treluxe
 • Yari

Als je zelf graag meer wil weten over de ingrediënten en waar je op moet letten, lees dan deze blog over de conditioner only methode.

Kort overzicht welke technieken ik gebruik

Misschien ben je nu aan het einde van deze blog nieuwsgierig geworden over welke technieken ik gebruik. Misschien ben je er ook wel niet nieuwsgierig naar.. Toch hieronder, in het kort, een overzicht van welke technieken ik zelf gebruik. Dit is op volgorde.

 • Water uit mijn haar knijpen met open handen (squish)
 • Flink wat leave in (lijnzaad gel of Aloë vera gel) aanbrengen op mijn haar
 • Squish to condish
 • Raking met mijn vingers, zorgen dat de lijnzaad gel of aloe vera gel goed overal verdeeld zit.
 • Squish to condish met nog meer leave in
 • Roping
 • Nog meer squish to condish. Ook het haar even goed naar beide zijkanten brengen en zorgen dat overal voldoende leave in zit.
 • Voorzichtig drogen
 • Plopping met een oud t-shirt voor ongeveer 10 minuten
 • Aanbrengen van een mousse of een gel
 • Föhnen van mijn haar voor 10 minuten
 • Klipjes aanbrengen om de voorste plukken uit mijn gezicht te halen en het haar aan de lucht laten opdrogen
 • Wanneer het haar volledig droog is, scrunch out the crunch en mijn haar even opschudden met mijn vingers

Last note: De bovenstaande technieken hebben mij echt enorm goed geholpen. Als ik deze niet toepas, krijg ik veel minder krullen dan als ik deze wel toepas. Het is even uitproberen, maar resultaat zul je zeker krijgen!

Tip: Neem de tijd voor een goede wasbeurt! Als je de technieken in de vingers hebt, heb je veel meer profijt van een goede wasbeurt dan wanneer je laks bent of ‘even’ lui en geen zin hebt. Als ik er de tijd voor neem kan ik 4 a 5 dagen met mijn krullen. Als ik het vlug vlug doe moet ik mijn haar na 3 dagen weer refreshen. Zelf heeft mijn haar echt enorm veel baadt bij de curly girl technieken. Zie de before and after foto hieronder.

Wil jij graag starten met natuurlijke producten voor je haar? Of wil je graag de juiste voeding aan je krullen geven zodat deze ook echt kunnen stralen? Maar weet je nog niet zo goed hoe? Dan denk ik dat mijn masterclass datgene is wat jij zoekt! Je kunt deze hier bestellen.

Gebruik jij zelf ook de curly girl methode? En welke technieken gebruik jij? Laat het mij hieronder weten!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: rachel_naturalhaircare

31 antwoorden op “Let’s create some curls”

 1. Wat een geweldige tips!
  Heb vandaag met
  Een t-shirt op Mn hoofd gelopen, ben met aloe Vera gel in de weer geweest en heb gel in Mn haar gedaan alles op bovenstaande manier!
  Wat werkt dit goed????
  Mn haar is redelijk kort en was pluizig, had al wat tips gekregen van jou en met dit erbij knapt Mn haar echt op????????????

 2. Duidelijke uitleg ????????Wil graag tussendoor een refresh gebruiken. Wat is de juiste samenstelling als je hem zelf wil maken?

 3. Hai Rachel,

  Leuke blog heb je! Heel handig. Kun je aangeven wat de reden is dat je pas na het ploppen gel aanbrengt? Op veel andere blogs lees ik nl. dat meiden dit op kletsnat haar aanbrengen.

  Bedankt!

  Gr. Eva

  1. Hi Eva,

   Ja ik vind de plopping toch erg prettig en gebruik daar het liefst een oud T-shirt voor. Ik denk dat gel resten aan het T-shirt blijven hangen en om die reden doe ik dit na de plopping zodat alle gel in mijn haar gaat en niet verloren gaat in het T-shirt. Je zou ook plopping kunnen doen met een douchemutsje en dan heb je dat niet.
   Groetjes Rachel

 4. Hoi Rachel,

  Ik ben sinds een tijdje no-poo aan het proberen en het bevalt super goed. Ik ben nu water only.

  Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen merk ik dat ik golfjes en frizz in mijn haar heb. Toen dacht ik, laat ik een x lezen over de curly girl methode.

  Ik heb nu twee keer een lijnzaad gel met aloe vera gel in mijn haar gescruncht en plopping gedaan. Ik krijg wat lichte krullen / golven in m’n haar maar het is nog erg frizzy en moeilijk door te kammen, ook zijn de krullen erg ‘onregelmatig’.

  Natuurlijk zijn er veel factoren die hieraan bij kunnen dragen (misschien is mijn haar te droog of moet ik een satijnen kussensloop aanschaffen).

  Maar… ik vroeg me af of je wel eens een conditioner gebruikt? Als ik over curly girl method lees gebruiken de meeste meiden namelijk erg veel conditioner, wat denk ik helpt tegen frizz + detanglen. Ik overweeg om een low poo conditioner te zoeken, maar ben benieuwd of jij soms een conditioner gebruikt of echt alleen 100% natuurlijke producten? Jouw krullen zijn namelijk totaal niet frizzy en super glanzend!

  1. Hi Lieselot,

   Nee ik gebruik helemaal geen conditioner. Ik was met de ayurvedische haarkruiden, voeg hier soms wat provitamine B5, proteïne of honing aan toe, net wat mijn haar nodig heeft op dat moment. En ik gebruik lijnzaad gel of aloë vera gel als leave in en een beetje Hegron salon gel als hold.
   Krullen hebben een lichte wasbeurt nodig, geen shampoo, veel voeding en veel vocht. En dat is precies wat ik ook doe, maar dan met 100% natuurlijke producten.
   Groetjes Rachel

 5. Zeker! Deze:

  Ingrediënten:
  Aqua (Water), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract*, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Rosa Canina (Rosehip) Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Cetrimonium Chloride (Vegetable), Glyceryl Stearate (From Glycine Max), Propanediol (From Zea Mays), Salix Alba (White Willow), Citric Acid, Citrus Bergamia (Bergamot) Oil*, Citrus Reticulate (Tangerine) Oil*, Citrus Aurantium (Neroli) Oil*, Citrus Reticulate (Green Mandarin) Oil*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil*, Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Citrus Aurantium (Petitgrain) Oil*, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*. (Citral, Geraniol, Citronellol, Linalool, Limonene – van nature aanwezig in essentiële oliën).* = gecertificeerd biologisch

  1. Hi Manon,

   Je zou lijnzaad gel of aloë vera gel kunnen gebruiken.
   Kijk even naar mijn blog over natuurlijke leave-in.

   Groetjes Rachel

 6. Hi Rachel,

  Je hebt het overeen mousse, maar welke gebruik je nou precies? Ik ben gister naar de kapper geweest en heb 2c krullen en ze gaf aan dat gel te zwaar voor m’n haar is en dat ik beter een mousse kan gebruiken. Kan ik zoiets ook maken of beter kopen? Vraag me een beetje af wat no of low poo mousses zijn

  1. Hi Fleur,

   Je even kijken naar de merken die ik hierboven benoem en of je daar een fijne mousse bij vind.
   Deze merken zijn veilig om te gebruiken. Ik gebruik momenteel geen mousse meer.
   Ik had die van de lidl maar die is nu niet meer CG.

   Groetjes Rachel

 7. Dag Rachel,

  Welke föhn gebruik je precies? In je nog staat alleen Dyson. En waarom gekozen voor deze?

  Nog tips waar je op moet letten bij aanschaf van een föhn?

  Groetjes Rianne

  1. Hi Rianne,

   Ik heb de dyson toen gekocht omdat dit de beste was op dat moment en ik een erg oude fohn had. Dus dacht ik: ‘laat ik maar meteen de beste kopen’.
   Ik ben hier nog steeds erg tevreden over omdat deze erg krachtig is.
   Er zijn ook mensen tevreden over de Chi lava. Deze is iets goedkoper 😉
   Let erop dat er een koude stand op zit, dat hij niet te heet wordt. Kijk naar de temperaturen van de verschillende standen. Mag niet boven de 100 graden komen.
   En kijk naar de diffuser en of er veel gaatjes in zitten. Veel gaatjes betekent goede verdeling van de lucht.

   Succes:)

   Groetjes Rachel

 8. Dag Rachel,
  De gel van de Action die je gebruikt, doe je die over je hele haar of enkel bij de haaraanzet? En hoeveel gebruik je dan ongeveer?

  Groet,
  Lien

  1. Hi Lien,

   De gel gebruik ik over de gehele lengte van mijn haar. Juist niet bij de aanzet.
   Ik gebruik meestal een 20 cent munt hoeveelheid.

   De gel van de action is niet meer verkrijgbaar. De Giovanni LA hold is een fijne 😉 witte tube.

   Groetjes Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *